Faaliyet Raporu Görüşüldü

Gemlik Belediye Meclisi Nisan ay’ı ikinci toplantısında Faaliyet Raporunun görüşmesi ve denetim komisyonu raporunun okunmuş sayılması oylandı. İki rapor da MHP ve CHP’nin ret oyuna karşı Ak Parti oylarıyla kabul edildi.

ÇAY BAHÇELERİ 300 METREKARE’Yİ GEÇMEYECEK

Meclisin gündem maddeleri arasında MHP’li Meclis Üyesi Osman Doğan’ın Çay Bahçelerinin ileriye dönük kamu alanını işgal etmemesi adına önerisi doğrudan görüşüldü. Buna göre yeni yapılacak olan çay bahçeleri 300 metrekareyi geçemeyecek. Konu ile alakalı söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, 300 metreyi aşmanın kira feshine kadar gideceği şeklinde sözleşme hazırlanacağını dile getirdi.

Dönüşüm ile alakalı maddeye değinen Kenan Çakır ise, 5 katta 3 kata düştüğünde yapım maliyetlerinin daire başına 200 bin TL olabileceğini, bu nedenle vatandaşların büyük bölümünün sıcak bakmayacağını dile getirdi. Refik Yılmaz ise yapabilene izin verileceğini, diğerleri ile takas yapılabileceğini, kalan alanın da sosyal donatı alanı olabileceğini dile getirdi.

BİRGÜN; TURİZM TRENİ TAŞINMA SÖZÜYLE KAÇTI

Faaliyet Raporu görüşmelerinde ise Belediye Başkanı Refik Yılmaz, meclis başkanlığı görevini Ercan Barutçuoğlu’na bıraktı. Faaliyet Raporu görüşmelerinde ilk sözü alan CHP’li Meclis Üyesi Emir Birgün; ”Faaliyet raporu kalın görünse de, geneli periyodik çalışmaları içeriyor. Turizm ibaresine yer verilmiş, Turizm trenini ”Gemlik’i Taşıyacağız’ söylemi ile çoktan kaçırdık. 2017 yılını anlatacak rapor 72 ay’ı anlatmış. Bakanlık ve Büyükşehir çalışmalarına da raporda yer verilmiş. Yapılarımızın denetlenmemesi yapı kullanma belgelerinin verilmesi ile ortaya çıktı” dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ”Öneri getirin, tüm yapı kullanma izinlerini iptal edelim” çıkışında bulundu. Bu öneriyi getirmeyeceği Birgün tarafından dile getirildi.

DOĞAN; İNİSİYATİF YETERLİ İBARE DEĞİL

Ardından söz alan MHP Grup Sözcüsü Osman Doğan; ”Olumlu ve olumsuz faaliyetler var. Zeytin ağaçlarının dikilmesi basit hizmet görülse de olumludur. Balıkpazarı Camiinin etrafının açılması da önemli bir hizmettir. Yapı kullanma izinleri ile alakalı ‘inisiyatif kullandı’ ibaresi yeterli değildir” dedi. Doğan’ın yatağa yattığınızda doğru buluyor musunuz? Sorusuna ise Ak Parti grubundan bugüne kadar evraklar açık ve projelerin paylaşılacağının söylenmesine rağmen, herhangi bir inceleme olmadığı, hala incelenebileceği cevabı geldi.

GÜR; MALİ KONTROL SİSTEMİ OLSA YOLSUZLUK OLMAZDI

CHP grubu adına söz alan Galip Gür ise, Stratejik Plan ile faaliyetlerin uyumsuz olduğuna dikkat çekti. Gür; ”Stratejik inceleme kurulu kuruldu mu? Belediye Hizmet Binası yapıldı mı? Gasilhane, mezbaha, bisiklet yolları yapılıyor mu? Ön Mali Kontrol Sistemi kurulmadı diye sormuştuk, hala kurulmadı bu yüzden yolsuzluk ortaya çıktı” dedi. Galip Gür konuşmalarının devamında Gemlik’in farklı noktalarından çekilmiş fotoğraflara ve sorunlu yerlere örnekler verdi.

YILMAZ; 484 BİN METRAKRE DONATI ALANI AÇTIK

Son olarak cevap için söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ”Her hafta ya açılış, ya da temel atma programı yapıyoruz. 484 Bin Metrekare donatı alanı yaptık. Büyükşehir ve Merkezi hükümetin hizmetlerinde de arsayı biz hazırlamasak, hizmet gelebilir mi? Balıkpazarı ve Zeytin Ağacı çalışmamızla yeterli kalmıyoruz, Otobüs durağının olduğu alanı yeşillendiriyor ve sulama sistemi kuruyoruz. Bazı art niyetli basın mensupları ise araştırmadan saptırmayı tercih ediyor. Gemport’ubn satışından yaptığımız söyleniyor. Gemport’un hiise satışından kazancımız 103 Milyon TL. Sadece Cihatlı’daki konutlar ve çevresine yaptığımız okul, cami gibi hizmetlerin toplamı 180 Milyon TL” dedi.

Yılmaz sözlerinin arasında 3 yıldır Gemlik’e gelmeyen Fransa’da yaşayan bir vatandaşın Gemlik’in olumlu yönde çok geliştiğini, bu yönden de kendilerine teşekkür ettiğini hatırlatarak, Gemlik’te hizmet atağının süreceğini belirtti.

Faaliyet Raporu, MHP ve CHP’nin ret oyuna karşı oy çokluğu ile kabul edildi. Denetim Komisyonu Raporunun okunmuş sayılması da yine MHP ve CHP oylarına karşı Ak Parti oylarıyla kabul edildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.