GTSO’da kim kazanacak?

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası, komite ve meclis seçimleri Cumartesi günü saat; 10.00 itibariyle başlayacak. 11 Meslek grubunda yapılacak olan seçimlerle alakalı, her komitede uzun süredir detaylı çalışma yapılıyor.

YILDIRIM VEFAT EDİNCE HESAPLAR KARIŞTI

GTSO adaylığını çok önceden açıklayan Yıldırım Holding ortağı Mehmet Yıldırım’ın zamansız vefatı, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasında da hesapları karıştırdı. Yıldırım’ın olmamasından dolayı meslek komitelerinde de hesaplar baştan yapılırken, başkan adaylığı yarışı da kızışmış oldu. Mevcut Meclis Başkanı Paşa Ağdemir’in yanı sıra, Mahmut Solaksubaşı da adaylığını açıkladı.

25 ADAY ÜST GRUBA ÇIKACAK

Oda seçimleri tüzük gereği ilk olarak komitelerden isimlerin üst gruba çıkması ve meclisi oluşturmasıyla başlıyor. Gemlik’te de 11 meslek komitesinden 25 aday üst gruba çıkacak. Bir sonraki hafta yapacakları toplantıyla da Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Meclis Başkanı, yönetim ve meclis yönetimi belirlenecek.

KİM ŞANSLI

İki adayın da şansları değerlendirildiğinde, komitelerdeki dengeler ön plana çıkıyor. Herhangi bir komitede bir oy’un bile önem kazandığı seçimin şu ana kadar bıçak sırtı gittiği komite delegeleri tarafından söyleniyor. 25 üyeden 13 oy alabilenin adayın başkanlığını ilan edeceği ikinci seçimin kaderinin de, ilk seçimlerde çıkacak isimlerle belli olacağı üzerinde duruluyor.

************

MANŞET YORUMU;

Ticaret Odası seçimlerinde, her komitede her grup çok oy alacağını düşünüyor. Öyle duruma geldi ki, grupların alacaklarını iddia ettikleri oyları yan yana yazarsak 228 kişilik grupta bile 450 oy olması gerekiyor…

Bence, hesaplarını yeniden yapmalılar… Yoksa büyük sürpriz ve beraberinde büyük hezimet olur.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.