Türk Metal; Çimtaş’ta greve gidiyoruz

Çimtaş’ta uzun süredir devam eden ve çözüme ulaşmayan sözleşme dönemi sonunda alınan grev kararı asıldı. Grev sürecini başlatan karar ile alakalı açıklama yapan Türk Metal Sendikası Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

”Sendikamızla Çimtas Boru, Çimtaş Hassas İşleme ve Çimtaş Çelik işyerleri arasında 14 Aralık 2017 tarihinde başlayan sözleşme görüşmeleri 13 Şubat 2018 tarihinde uyuşmazlıkla sonuçlandı. Sendikamızın talep ettiği, alın terimizin ve emeğimizin karşılığını almak için ileri sürdüğümüz maddelerde uzlaşılamadı. İşyeri yönetiminin uzlaşmaz tavrı sonucu arabulucu toplantısından da sonuç çıkmayınca eylemlere başlanıldı. Yönetimin taleplerimize kulak vermesi için, yaklaşık bir aydır çeşitli eylemler yaptık. Son olarak 3 ve 10 Nisan tarihlerinde iş yavaşlatma eylemi gerçekleştirerek yönetimi son kez uyardık.

Hakkımızı masada aramaktan yana olduğumuzu her vesileyle ifade etmemize karşı, işverenin adım atmaması üzerine üyelerimizin de görüşlerine başvurarak grev kararı aldık. Genel Merkezimiz tarafından alınan Grev kararlarını işyerlerinde ilan panolarına asarak üyelerimizle paylaştı.

Türk Metal üyeleri her zaman olduğu gibi, grev sürecinde de kendisine yakışır gurur ve vakurla hakkını aramayı sürdürecek.

Çimtaş çalışanları çevremizdeki diğer işyerlerinde çalışanlardan daha az değerli değildir tam tersine yetkinliği daha fazla olan kişilerdir.

Eğer çalışanlarına değer veriyorlarsa hala bir fırsatları varken gelsinler anlaşalım.

Grev iki tarafında yararına değildir buna rağmen bizler hak ettiğimizi alabilmek için greve hazırız bu işin sonu neye varırsa varsın mücadelemizi sürdüreceğiz.

İstediğimiz oranlar Çimtaş fabrikalarının bugünlere gelmesinde büyük payı olan üyelerimiz için lütuf değil kesinlikle  onların hakkıdır.

Bizim için söz bitmiştir.Bundan sonrası için olacaklar tamamen işverenin tutum davranışları ile onların sorumluluğundadır.”

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

One thought on “Türk Metal; Çimtaş’ta greve gidiyoruz

  • Nisan 18, 2018 tarihinde, saat 11:09 pm
    Permalink

    gazamız mübarek ola

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.