Gemlik Erzurumlulardan Besi Sığırcılığı Sertifikası

Gemlik Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği, dernek bünyesinde gerçekleştirdikleri Besi Sığırcılığı kursunun sertifika törenini gerçekleştirdi.

Gemlik Erzurumlular Derneği binasında yapılan sertifika törenine, dernek yönetimi ve dernek üyeleri geniş katılım gösterdi. Programa Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, Esnaf Odası Başkanı İsmail Beki, Tarım Müdürlüğü yöneticileri ve Halk Eğitim Müdürlüğü yöneticileri de katıldı.

Dernek Başkanı Hacı Örnek tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ”Bilindiği gibi tarımın önemli dallarından biri olan hayvancılık, yurdumuzun her bölgesinde büyük ve küçük ölçekte yapılmaktadır. Yaşadığımız coğrafyanın iklimi ve bitki örtüsü özelikleri, hayvancılıkta yüksek verim elde etmeye imkan sağlayacak niteliktedir. Bu nedenle tarımın tüm dallarında eğitim yapılması ve üretimin entansif mahiyette gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyorum.

Bu amaçla Gemlik Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak üretici üyelerimiz ve bölgemizde bulunan üreticilere yönelik besi sığırcılığı eğitimi ve sürü yönetimi eğitimi düzenledik. 150 yetiştirici sertifika almaya hak kazandı. İlgi yoğun oldu. 65 yetiştiricimiz daha talepte bulundu, dernek olarak çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.