Sedat Aydın; Seçmen Birleşme İstiyor

Gemlik Ticaret Odası Sanayiciler Grubunda bağımsız liste oluşturarak seçilen Sedat Aydın, seçmenin mesajını doğru anlamak gerektiğini vurgulayarak üç listeden de isimlerden oluşacak bir yönetim modeli istedi.

Aydın yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ”Ticaret odası makam mevki ve koltuk sevdalısı arkadaşların yeri olmamalıdır. Biz bu 25 kişilik meclise baktığımızda herkesin kendi işinde başarılı olduğunu görüyor ve koltuk sevdalısı olmadıklarına inanıyoruz.

Ancak hali hazırda yaşamakta olduğumuz ötekileştirme ve kamplaştırma politikası görüyoruz ki Gemlik ölçeğinde ticaret odası seçimlerine de yansımış. Biz işin başında dediğimiz gibi duruşumuzu tekrarlıyoruz. Gelin Gemlik’in bütün renklerinden oluşan bir ticaret odası yönetimi oluşturalım. Bunun içerisinde sarı, beyaz, kırmızı listeden arkadaşlarımız da olsun. Bunun için tek kıstasımız, ehliyet ve liyakat kavramı üzerinde durmaktır.  Tüm Gemlik’i kapsayan çalışma ortamını kurmaktır. Bu seçim sürecinde bizi takip eden arkadaşlar şunu görmüşlerdir. Seçime girerken hazırladığımız kırmızı listemizde bulunan bütün isimler özenle seçilmiş, hizmet etmek üzere çeşitli sektörlerden oluşturulmuş üyelerdir. Hiç birinde makam, mevki ve koltuk isteği yoktur. Yıllardır gelen kutuplaşma siyasetine gelin artık bir son verelim. Bu seçim bizim gibi düşünenler için bir fırsattır. Onun için bizler bize oy vermiş seçmenin taleplerini okuyoruz. Meclis seçimlerinde bizim karşı rakibimiz olan beyaz listeyi seçmen belirlemiş olsaydı şuan başkanlık seçiminin bir önemi olmayacaktı.  Biz seçmenden şunu anladık, seçmen bize dedi ki bir tarafta 12 kişi sarı liste, bir tarafta 10 kişi beyaz liste siz 3 kişi kırmızı liste bu iki gurubu birleştir mesajını verdi. Ticaret odası başkanlık seçimlerinde yapacağımız görüşmeler sonunda ehliyet ve liyakate inandığımız gerek beyaz listeden, gerek sarı listeden arkadaşlarımızı listemizde göreceksiniz. Buradan odamız üyelerimize ve seçilen meclis üyesi arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Bu seçim bir fırsattır.   Gelin birlik olalım, kamplaştırma ve ötekileştirme siyaseti Gemlik’imize fayda sağlamamıştır. Buyurun hep birlikte yeniden başlayalım”

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.