Zabıta Broşür ve Afiş Denetimine Ara Vermiyor

Gemlik Zabıta Müdürlüğümüz ekipleri vatandaş şikayetleri ve gerek yapılan yapılan kontrol ve denetimlerinde ilçemiz sınırlarında bulunan kamuya ait elektirik direkleri, korkuluk demirleri, yollar, kaldırımlar, vatandaşlarımıza ait özel arçları üzerine, daire girişlerine bırakılan el ilanı , asılan afiş, ve yapıştırmalar hakkında ;
Zabıta Müdürü Yaşar DEMİRDİREK Gemlik Belediye Meclisinin 05.07.2012 tarih ve 2012/M-239 sayılı kararında ” ……….. İlçemiz genelinde ilan ve reklam uygulama gereksimine ihtiyaç duyan gerçek ve tüzel kişiler (büyük-küçük esnaf sanatkarlar) ilgili oda’lar aracılığı ile bilgilendirme sağlamalı” ve Gemlik Belediyesinin İlçemiz genelini kapsayan Emir ve Yasaklarını Belirleyen Zabıta Yönetmeliği 54. maddesinde “her ne sebeple olursa olsun, cadde ve sokaklar kirletilemez” denilmektedir.
Bu tür yapılan faaliyetlerin çevre kirliliğine sebebiyet vermesinden dolayı idari işlem kapsamında olup, tespiti halinde ilgililer hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 42 nci maddesi gereğince yasal işlem uygulandığını ve ısrarla karara uymayanlar hakkında işlem yapılacağını belirtti.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.