İmar Affı Gemlik’i yakından ilgilendiriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin İmar Affı, ülke genelinde olduğu gibi Gemlik’te de heyecan yarattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “İmara aykırılıklar, işgaller var. Bir hafta içinde Meclis’e gelecek. Vatandaş cüzi bir ücret karşılığı kayıt altına alınacak, kavga bitecek” söylemi, Bursa ve Gemlik’i de yakından ilgilendiriyor.

Dönüşümü teşvik amacıyla çıkarılacağı tahmin edilen yasanın kritik yönü ise; deprem yönetmeliğine uygun olması zorunluluğu.

Beklenen İmar Barışında Kat mülkiyeti almadığı için teknik olarak yıkılma riski bulunan, binadaki daire sayısının tapu kayıtlarında belirsiz olduğu binalar için yapı kayıt belgesi alınabilecek.4 kat için ruhsat alıp 5 veya daha fazla kat çıkılan binalar kapsama girecek. Elektrik, su, doğalgaz gibi tüm abonelikleri olmasına rağmen tapuda görünmeyen, özellikle binaların zemin altı katlarındaki daireler bu haktan yararlanacak.

GEMLİK’TE BİNLERCE BİNAYI ETKİLER

İmar Affının Gemlik’te de binlerce binayı etkileyeceği üzerinde duruluyor. Gemlik’te özellikle doğu bölgesinde çok sayıda konutun yer aldığı düşünüldüğünde, İmar Affı veya İmar Barışının çok sayıda vatandaşı da etkileyebileceği üzerinde duruluyor. Doğu bölgesi dışında da yüzlerce basit eksikliği olan konut göz önüne alındığında, affın çıkmasının hem ekonomiye katkı sağlayacağı, hem de çok sayıda vatandaşın sorununu çözebileceği belirtiliyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.