GEMLİK’TEN MİLLETVEKİLİ ÇIKACAK MI?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran’da erken seçim yapacağını açıklamasının ardından siyasi partiler son hızla çalışmalarına başladı. Genel merkez ve il teşkilatlarının yaptığı programlara, ilçeler de planlama yaparak destek veriyor.

Gemlik’te ise uzun yıllardır temsil sıkıntısı göz öne alınarak malum soru akıllara geliyor; Gemlik’te Milletvekili çıkacak mı?

(BURASI ANA SAYFAYA)

——

BURSA İKİ BÖLGEYE AYRILDI

Bursa’nın vekil sayısı da 18’den 20 ye çıkarılırken, Bursa’nın iki bölgeye ayrılması Gemlik’ten vekil çıkması ihtimalini güçlendiriyor. Altan Karapaşaoğlu’ndan bu yana vekil çıkaramayan Türkiye’nin en gözde ilçelerinden Gemlik, ticaret ve ihracat da göz önüne alındığında Türkiye’de sayılı bölgelerden biri haline geliyor. Tüm bunlara rağmen vekillerle temsil edilememesinin nedeninin de, etkin siyaset yapılamaması olduğu tahmin ediliyor.

VATANDAŞ SİYASİLERE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde, seçilecek yerlerde veya partilerde Gemlik’te isim bulunmamasına Gemlik halkı ve vatandaş tepki göstermişti. Bazı esnaflar işyerlerine yazı asarken, bazı vatandaşlar da siyasi çalışma yapan partilere doğrudan tepkilerini göstermişlerdi. Bu seçimde de Gemlik’ten vekile yer vermeyen partiye vatandaşların tepki göstereceği tahmin ediliyor.

GEMLİK İKİNCİ BÖLGEDE

Bursa’da seçim bölgeleri ise şu şekilde oluştu.

  1. Bölge; Büyükorhan, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Orhaneli ve Osmangazi.
  2. Bölge; Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Keles, Kestel, Mudanya, Orhangazi, Yenişehir ve Yıldırım.

Oluşan seçim bölgelerinde İnegöl ve Yıldırım’ın yer alması, araya kontenjan sıkışırsa Gemlik’ten vekil çıkarılması için dezavantaj olarak görülse de, Bursa’nın iki seçim bölgesine ayrılmasının yerel dinamikleri harekete geçireceği düşünülüyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.