Özgür Aksoy Şiir Ödülleri Verildi

Şehit Avukat Özgür Aksoy anısına düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren şiirlerin sahiplerine ödülleri, hüzünlü bir törenle verildi.

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında Gemlik’te uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Avukat Özgür Aksoy’un adını taşıyan BAOB’daki konferans salonunda gerçekleştirilen ödül törenine, Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, yönetim kurulu üyeleri, Aksoy’un eşi Avukat Çiğdem Aksoy, annesi, oğlu, kardeşi, avukatlar, dereceye giren şiir sahipleriyle yakınları ve jüri üyeleri katıldı.

Bursa Barosu Saymanı Av. Metin Öztosun’un sunduğu program, Av. Özgür Aksoy’un fotoğraflarından oluşan video gösterimiyle başladı. Daha sonra kürsüye gelen Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Özgür Aksoy’un avukatlık mesleğinin yanı sıra, tiyatroya, sanata, edebiyata olan tutkusunu anlattı. Aksoy’un iyi bir oyuncu olduğunu söyleyen Altun, “O gerçekten sahnede, gerek Ocak, gerek Cadı Kazanı’nda olsun oynadığı rolün hakkını vermişti. Özgür’ü biz dün kaybettik. Bugün anısına bu şiir yarışması ve ödül törenini yapıyoruz. Yarın bir daha, ertesi gün bir daha olacak ama Özgür’ün kaybı dünden öteye gitmeyecek. Hep dünümüzde kalacak” dedi.

Ardından sonra ödül törenine geçildi. Ödüllerden önce şiirler okundu. Kimi şiirleri Av. İzzet Boğa, Av. Murat Öztürk ve Av. Metin Öztosun, kimileri de yazarları tarafından okundu.

Ödüller ise Bursa Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle, Av. Özgür Aksoy’un ailesi tarafından verildi.

 

Ödüller şöyle:

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: SAÇLARIMA TAKILI SEVGİ FISILTILARI şiiri ile Av. Servet Sarıca

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ: BENİ MERAK ETME şiiri ile Kübra Tuğçe Özden (TOBB Ek.Tek. Ünv. Hukuk Fakültesi öğrencisi)

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ: KÖR BIÇAK şiiri ile Av. Halis Yıldırım

MANSİYON ÖDÜLLERİ: KIRMIZI AŞK şiiri ile  Av. Temindar Hasanhanoğlu; ÖZGÜRLÜĞÜM AŞKIMDIR BENİM şiiri ile Stj. Av. Kubilay Saydan; ATEŞ-İ AŞK şiiri ile Rana Nuran Özkökeli (Selçuk Ünv. Hukuk Fakültesi öğrencisi); DAİR şiiri ile Av. Saygun Çelebi; ARAYIŞ şiiri ile Av. İsmail İşel; AKDENİZ GAZELİ şiiri ile Abdullah Talha Aslan (Galatasaray Hukuk Fakültesi öğrencisi)

Son olarak yarışmaya katılan 54 şiiri titizlikle değerlendiren jüri üyeleri Av. Pelin Yılmaz, Av. İzzet Boğa, Av. Şakir Çalışkan, Av. Metin Öztosun, Av. Buket Gülçin Özel, Av. Tekin Öztürk ve Av. Murat Özdemir’e de Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun plaket verdi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.