ŞİFA HATUN AİLE SAĞLIK MERKEZİNİN TEMELİ ATILDI

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 5 Mahalleye 5 Sağlık Ocağı hedefi kapsamında ilçede sürdürdüğü sağlık hizmetlerine yenilerini ekliyor. Gemlik Belediyesi tarından Balıkpazarı Mahallesinde yapılacak olan Şifa Hatun Aile Sağlığı Merkezi’nin temel atma töreni düzenlenen programla gerçekleşti.

Törene Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli, Ahmet Avcı ve Kadir Erol’un yanı sıra, GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, STK Temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende açılış konuşmasını Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz gerçekleştirdi. Geride kalan 4 ay içerisinde her hafta ya bir temel atma ya bir açılış gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Halkımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri bir bir hayata geçirmenin sevincini yaşıyoruz” dedi. Şifa Hatun Aile Sağlığı Merkezinin, 6 mahalleye hizmet edeceğini vurgulayan Başkan Yılmaz, bölgenin sağlık alanında ki ihtiyaçlarını da büyük ölçüde karşılayacağını belirtti. Önümüzde ki hafta da Cumhuriyet Mahallesi İbn-i Sina Aile Sağlık Merkezinin açılışını gerçekleştireceklerinin müjdesini veren Başkan Yılmaz, Ömer Halisdemir ve Farabi Aile Sağlık Merkezlerinin de inşaatların hızla devam ettiğini açıkladı. Gemlik Belediyesi okulda yapıyor, Cami’de yapıyor, sağlık ocağı da yapıyor, yolda yapıyor, Park’ta yapıyor diye sözlerini sürdüren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Vatandaşımız neye ihtiyaç duyuyorsa bir bir gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Cihatlı Mahallesi Toplu Konut Projesinde yapımı devam eden 1400 konutlu, toplu konutlarda 1.Etabın bir ay içerisinde biteceğini müjdeleyen Başkan Yılmaz, mahallenin doğalgaz hatlarının da çekilmeye başlandığını ifade etti. Şifa Hatun Aile Sağlık Merkezi projesinde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Yılmaz, inşaatın kazasız belasız bitmesini temennisinde bulundu.

Ak Parti Bursa Millet Vekili Zekeriya Birkan da, ilçeye kazandırıldığı güzel hizmetlerden ötürü Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı tebrik etti. Eskiden belediyecilik sadece yolları süpürüp çöpleri toplayınca bitmiş oluyordu diye konuşan Birkan, ”Belediye Başkanımız vesilesiyle Gemlik’e yapılan hizmetleri baktığımızda, mahallelinin bir şekilde uğradığı, sağlık hizmetlerini aldığı sağlık ocaklarını da, Gemlik’e ve Gemliklilere yakışır bir hale getirmek için elinden geleni yaptığını görüyoruz” dedi.  Şifa Hatun Aile Sağlığı Merkezinin Gemlik’e ve Mahalle halkına hayırlı olmasını dileyen Vekil Birkan, projede emeği geçenlere de teşekkür etti.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş da, Gemlik’te hayata geçirilen hizmetlerin son derece faydalı ve yararlı hizmetler olduğunu söyledi. “Şifa Hatun Aile Sağlık Merkezimiz, hastalarımıza şifa dağıtacak” diye konuşan Karakuş, inşaatın kazasız belasız bitmesini temenni ederek, Başta Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı’nın okuduğu dua ile birlikte Şifa Hatun Aile Sağlığı Merkezi’ne ilk beton döküldü.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.