GEMLİK ZABITASI ÇEVREYİ KİRLETENLERE GEÇİT VERMİYOR

Şehirdeki oluşabilecek çevre kirliliğini önlemek amacıyla 7/24 görevde olan Gemlik Belediyesi Zabıta ekipleri rutin kontrollerinin yanı sıra denetimlerde gerçekleştiriyor. Zabıta ekipleri tarafından Cumhuriyet Mahallesinde yapılan denetimlerde bir inşaat firması mikserinin yola beton döktüğü tespit edildi. İlgili inşaat firmasına yolu temizlemesiyle ilgili gerekli uyarıları yapan yetkililer, uyarılara aldırış etmeyen inşaat firmasına Kabahatler Kanunu’na istinaden cezai işlem uyguladı.

Hafriyat ve hazır beton taşımacılığı yapan kamyonların dikkat etmesi gereken bazı hususlar olduğuna dikkat çeken Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürü Yaşar Demirdirek, “Kamyonlarının yapacağı taşıma sırasında oluşabilecek çevresel kirliliği önlemek amacıyla üzerlerinin uygun malzeme ile kapatılması ve dolum seviyesinin güzergâh şartlarına göre sağlanmasının oldukça önemli. Şoförlerin araçlarını kullanırken daha dikkatli olması da oluşabilecek çevre kirliliğinin önüne geçmek için büyük önem arz ediyor. Belediye Başkanımız Belediye Başkanımız Refik Yılmaz’ın çevreyi kirletenlere karşı kesinlikle taviz verilmemesi konusundaki talimatıyla denetimlerimiz sürdürüyoruz ”dedi.

Çevreye zarar verilmemesi konusundaki tüm uyarılarımıza rağmen çevreyi kirleten inşaat firmalarına Kabahatler Kanunu’na göre 11 bin TL’ye kadar ceza kesilebileceğini de işaret eden Demirdirek, inşaat firmalarını bu konularda daha duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.