Gemlik Devlet Hastanesi Törenle Hizmete Girdi

Gemlik Cihatlı yolu üzerinde yapılan 261 yataklı devlet hastanesinin resmi açılışı yapıldı.

Açılış programına Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akar, Hastane Başhekimi Şahmeran Çelenkoğlu, Kurum ve daire müdürleri, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Zafer Işık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ilk sözü alan İl Sağlık Müdürü Özcan Akar Hastane hakkında bilgi verdi. Akar, ”261 yataklı hastanemiz 30 bin dönümlük arazide 7000 metrede yer alıyor. 3 yılda tamamlandı. Hastanenin bazı bölümlerinin taşınması devam ediyor. Bayram sonrası tam kapasite ile çalışacak” dedi.

YILMAZ; 2018 SAĞLIKTA DEVRİM YILI

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ”İnsanı yaşa ki devlet yaşasın” diye başladığı sözlerinde ”2018 yılı sağlık alanında Gemlik için devrim yılı oldu. Hastanemizin yanı sıra 5 adet aile sağlığı merkezi 2018 yılında açılıyor. Eğitimde de tüm zamanların en büyük yatırımını yaptık. Ak Parti dönemine kadar 300 olan derslik sayısını 800’e çıkardık. 29 spor tesisi, 6 kapalı spor salonunu faaliyete soktuk. Gemlik hem Büyükşehir’den, hem de merkezi hükümetten büyük yatırım aldı” şeklinde konuştu.

AKTAŞ; DİĞERLERİ SADECE SÖZÜNÜ YAPAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; ”Böyle bir ana şahitlik etmek benim için onur. Her bölgede hizmet yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın izinde önemli kazanımlar sağlıyoruz. Her ilçede hizmet akını var. Böyle hizmetleri yaparsak Ak Parti yapar, diğerleri sadece sözünü yapar” ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU; KANDİL’İ YIKACAĞIZ

Son olarak söz alan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, hastanenin yanı sıra genel politikaya da değinerek, Kandil ve terör çıkışlarıyla dikkat çekti. Çavuşoğlu sözlerine şu ifadeler yer verdi; Bugün büyük bir gururu yaşıyorum. Hastanenin yapımı adına milletvekili arkadaşlarımızla büyük bir çaba sarf ettik. Gemlik değerli bir eser kazandı.

Ak Parti iktidarında devletin eli tüm toplumu kucaklamaya devam ediyor. Türk tipi sağlık modeli, Amerika dahil pek çok ilçede inceleniyor, bizlerden fikir alıyorlar. Bu hizmetleri yapmak, ancak dertli olmakla, milletini dert etmekle mümkün olur. Bazen unutuyoruz. Gecenin yarısı kuyruğa girdiğimizi, yazılan ilaçları bulamadığımızı, sıra alamadığımızı unutuyoruz. O zamanlar, vatandaş özel hastanelerin önünden bile geçemezdi. İnsanlarımız mutluysa, bizler de mutluyuz.

Birileri hala martaval okuyor. Grup Başkanvekilleri ile Londra’ya gitmiştik, bize Manş tünelini övdü. Biz Marmaray’ı söylediğimizde, balıkların yolunu değiştireceğini söyledi. Osmangazi Köprüsü diyoruz, direkleri uzun diyorlar. Türkiye sağlığa bizden önce 18,8 milyar ayırabiliyordu, bugün 117 milyar ayırıyoruz. Zenginleştik, büyüdük. Birileri de bizi aşağıya çekmek istiyor.

CHP SEÇİM BİTİNCE TERÖRİST CENAZELERİNDE AĞLIYOR

CHP’liler seçim döneminde milliyetçi oluyorlar, seçim bitince terörist cenazelerinde ağlıyorlar. Savcı Selim Kiraz’ı şehit edenler bile CHP’li Sezgin Tanrıkulu ile görüşmek istemişti, onun arabulucu olmasını talep etmişti. Ankara’dan İstanbul’a yanlarında HDP’lilerle Fetöcü için yürüdüler. İnce adaylığını açıklıyor, önce Selahattin Demirtaş’ın ayağına gidiyor. Sonra bunlar Temel Paşa’ya laf ediyorlar. Biz Kandil’e gireceğiz hatta Kandil’i yıkacağız, sizler ağlamaya devam edin” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve protokol tarafından yeni hastane incelendi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.