Gemlik Cem Evi Madımak’ı unutmadı

Gemlik Hacı Bektaş-i Veli Derneği, Madımak olayının yıl dönümünde Taşköprü’de açıklama yaptı. Gemlik Cem Evi’nden Taş Köprü mevkiine yapılan yürüyüş sonrasında yazılı açıklamayı Başkan Ali Kalkan okudu.

Yazılı açıklama şu şekilde; Değerli katılımcılar, basınımızın değerli emekçileri, değerli canlar;
Sivas katliamının üzerinden 25 yıl geçti. Acılarımız ve adalet arayışımız halen devam ediyor.
2 Temmuz 1993 tarihinde 33 insanımızın alkışlar ve sevinç naraları eşliğinde ateşe verilerek katledildiği Madımak katliamının üzerinden 25 yıl geçti. Bu katliamın ne hukuken ne de vicdanen aydınlatılıp samimi bir yüzleşme ile aklanmadığı gibi Sivas katliamı davası zaman aşımı bahanesi ile düşürülüp, sanıklar serbest bırakılarak “Halkımıza hayırlı olsun” denilip katliam sanıklarına sahip çıkıldı. Bizler de Sivas katliamında yitirdiklerimizin anılarına ve mücadelelerine sahip çıkmayak devam ederek Madımak utanç müzesi olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Sivas katliamı ile samimi bir yüzleşme gerçekleşene kadar adalet arayışımızı sürdüreceğiz.
Değerli dostlar;
24 Haziran seçimleri de adaletsiz bir seçim olmuştur. İktidar ve onun Cumhurbaşkanı adayı, kamu kaynaklarını, kamu kurumlarını, kamu görevlilerini, kamu araçlarını ve medyayı baskıcı bir tutum ile tamamen hukuksuz bir şekilde kendi lehine kullanmıştır. Bazı seçim çevrelerinde ise baskı ve zorbalıklarla insanların özgür bir şekilde oy kullanmalarının önüne geçilmiştir. Bazı sandıklarda AKP ve MHP’ye blok oylar atılmıştır ve tüm bu somut olaylar tarihe ileri de hesabı sorulmak üzere not edilmiştir. Seçimlerin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamaları ise tam anlamıyla sorumsuzluktur. Herkes şunu iyi bilsin ki bu ülke 81 milyonun ülkesidir, seçimi kazandınız ve ülkeyi yönetmeye talip oldunuz diye milletin efendisi değilsiniz, muhalefet partilerine oy verenlerde sizin köleniz değil, bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu ülkeye hizmet etmek için seçildiniz, milleti birbirine düşürmek için değil millet iradesi söylemini dilinden düşürmeyen bu sahte demokratları milletin iradesine saygı duymaya davet ediyoruz.
Değerli Canlar;
Maalesef yıllardır aynı şeyleri söylemeye devam ediyoruz. Ülkemiz, insan hak ve hürriyetlerinin yol sayıldığı; hak, hukuk, ve adaletin askıya alındığı, hukukun birkaç kişinin çıkarlarını korumaktan başka fonksiyonun kalmadığı fiili olarak karanlık bir ülke hayali ile inşa edildiği, çağdışı, diktacı bir döneme girmiş durumdadır. Ülkemiz yasama, yürütme ve yargının tek elde toplandığı, tekleştirmiş bir sistem haline gelmiştir. TBMM’nin artık hiçbir anlamı ve işlevi yoktur.
Değerli Canlar;
OHAL üzerinden yıllar geçti. Bu süre içerisinde yüzlerce gazeteci, Belediye Başkanı, Milletvekili, Akademisyen, Öğretmen ve Öğrenci tutuklanmış yine binlerce kamu personeli ihraç edilerek görevden uzaklaştırılmış, yüzlerce tv, radyo ve gazete kapatılmıştır. İnsanlar çeşitli bahanelerle gözaltına alınıp tutuklayarak topluma gözdağı vererek korku ile sindirmeye çalışmaktadırlar.
Bizler ülkemizi, halkımızı ve tüm alanları zorba bir tarzda, kökten bir şekilde gerici bir dönüştürmeyi amaçlayan faşizm karşısında durmaya; Cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği, barışı, emeği, eşitliği, özgürlüğü ve adaleti bir bütün olarak kazanmak için mücadele etmeye kararlıyız. Bizler; Eşit, özgür, adil ve bağımsız bir Türkiye özlemi gerçekleşene kadar adalet ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz.
Biz Aleviler meydanlarda verilen vaatleri hafızamıza not ettik. Bundan sonraki süreçte atılacak adımları takip edip sonuçlarını fiili olarak görmek istiyoruz. Acaba bu ülkede ayrımcılığa son verilip adaletin tesis edildiği bir ülke olacak mı? Demokrasi gelişecek mi? Eğitim sistemi düzelecek mi? Kamu kurumları liyakatı mı yoksa yine cemaatlere mi teslim edilecek. Cemevleri ile ilgili verilen sözler ne olacak? Zaman bizlere tüm bu sorunların cevabını verecek. Umudumuz kaygıların olmadığı, herkesin fikrini ve inancını özgürce söyleyip kucaklaştığı, adil bir ülke hayalidir. İnanıyoruz ki bu hayali gerçekleştirdiğimizde ülkemiz yaşadığı tüm sorunların üstesinden gelecektir.
Sivas’ı unutmadık, unutturmayacağız!
Yaşasın halkların kardeşliği!

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.