Gemlik Belediyesi Takas Yoluyla Kamulaştırmaya Başladı

Gemlik Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Emlak İstimlâk Müdürlüğü tarafından2018 yılı kamulaştırma planlarında yer alan bir taşınmaz daha belediye yatırım programına dâhil edilerek kamulaştırılması tamamlandı.

Bu kapsamda imar planlarında yolda kalan Demirsubaşı Mahallesi 218 ada 10 parselde ki 3 katlı binanın takas yoluyla kamulaştırılması gerçekleştirildi. Yapılan takas karşılığında Gemlik Belediyesinin kendi kuruluşu olan GEMTAŞ A.Ş tarafından Cumhuriyet Mahallesi Çamlık mevkiinde yaptırılan konutlardandaireler, mülk sahibi vatandaşlara teslim edildi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı ve Emlak İstimlak Müdürü Yusuf Çelik tarafından, başkanlık makamında tapuları teslim edilen Sevgi Buğday ve Melek Yıldız isimli vatandaşların sevinçleri gözlerinden okundu.

Demirsubaşı Mahallesinde ki evlerinin sokakların çok dar, binanın da depreme dayanaklı olmadığını dile getiren Sevgi Buğday, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan takas işleminin son derece memnun edici olduğunu belirterek,  Başkan Yılmaz’a ve ekibine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti. Tapu ve anahtar tesliminin ardından mülk sahibi vatandaşlar, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı ve Vedat Büyükgölcigezli ile birlikte, Çamlık konutlarında ki deniz manzaralı yeni dairelerini gezdi.

Çamlık Konutlarında bir diğer mülk sahibi Engin Bircan’a da tapu ve anahtar teslimini gerçekleştiren Başkan Yılmaz, “30 yıldan beri vatandaşımızın yeri yeşil alanda kalmış fakat karşılığında hiçbir yer verilmemiş, kamulaştırma yapılmamış çözümsüz bir şekilde bırakılmıştı. Belediyemizin kendi kuruluşu olan GEMTAŞ A.Ş ile burada ilk etap konutlarımızı bitirdik. Bu kapsamda da dönüşümü ve takası gerçekleştirmiş olduk. Birinci sınıf inşaat işçiliği ve malzemesi ile birlikte hem konforlu hem deniz manzaralı dairelerimizin ilk teslimatlarını gerçekleştirdik. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.