GEMLİK HALKI MEYDANLARI BOŞ BIRAKMADI

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Gemlik’te de yoğun ilgi gördü. Gemlik Belediyesi’nin organize ettiği “Milli Birlik Yürüyüşüne” yüzlerce Gemlikli katıldı. Mehteran eşliğinde Türk Bayraklı yürüyüşte, FETÖ Terör Örgütü hain darbe ve işgal girişimi bir kez daha şiddetle kınanırken, tekbir getirilip, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atıldı.

Atatürk Spor Salonu önünde başlayan yürüyüş Orhangazi Caddesi, İstiklal Caddesi ve Ahmet Dural Meydanı üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar devam etti. Ardından meydana kurulan dev sahnede protokol konuşmaları yapıldı. Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik Kaymakam Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, MHP İlçe Başkanı Mehmet emin Özcanbaz, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulçay, İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, da kutlama ve anma programlarında yer aldı.

Programda ilk olarak söz alan Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, “Bu vatan toprağı, bu şanlı bayrak öteden beri hiç böyle hain bir hareket görmemişti. Ancak şerefli Türk komutanları, şerefli emniyet mensuplarımız şerefli, Türk halkı buna karşı bir direnç gösterdi. Bu bir darbe girişimi değildi. Bu bir işgal girişimiydi. Türkiye Cumhuriyeti 2 yıl önce bugün bu saatlerde işgal edilmeye başlamıştı. Sizler buna karşı geldiniz. Dünya liderimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısıyla hiçbir siyasi düşünceyi öne koymadan her bir Türk milletinin evladı sokağa çıktı. Bu hain işgal girişimine karşı bir direniş gösterdi. Bunun sonucunda tatbiki şehit ve gazilerimiz oldu. Şehitlerimizi rahmetle anıyor gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Bunun sonucunda yedi düvele bu toprakların işgal edilemeyeceğini bu millet haykırdı. Çanakkale’den sonra bir haykırışta 15 Temmuz’dur. 15 Temmuz bir diriliş hareketidir. 15 Temmuz bir vatan toprağının savunulmasıdır” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam da, “O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara çıkan yerlerden biride çok şükür Gemlik oldu. O gecenin sonunda bu cennet vatanımızı Fetullahçı teröristlere bırakmadık. Bursa’nın güvenliğini de Gemlik’ten sağladık. Teşkilatımız hem meydanlar da hemde askeri harada tek vücut oldu. Sayın cumhurbaşkanımızın çağrısına cevap verdi. Siz o gece aşağılık darbe girişimine kontrollü darbe demediniz. Siz o gece hain kalkışıma tiyatro demediniz. Siz o gece ATM’lere koşmadınız. Bunlar öyle bir alçak örgüt ki düşman askerinin yapmadığını yaptılar. TBMM’yi bile vurdular. Milletin evi olan Cumhurbaşkanlığı külliyesini bile vurdular. Fakat bu millet tanklara tüfeklere uçaklara karşı göğsünü siper edip bu hainlere fırsat vermedi. Ülkenin iktidarını ele geçirmek için kurdukları hayaller kodeste sonlandı. Allah bu hainlere fırsat vermedi. Daha düne kadar kontrollü darbe diyenler şimdi, çıkmış 15 Temmuz destanı diyorlar. On yıllarca asker üniformalı teröristleri sızdırdılar ama bir Ömer onlara yetti. O gecenin kahramanlarından Ömer Halisdemir başta olmak üzere vatanını korumak için şehadete yürüyen tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu maneviyatı yüksek 15 Temmuz gecesinde hain darbe girişimimin ikinci yılında aynı ruhla burada bulunduğunuz için Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, “253 şehidin yanı sıra gazilerin de bu ülkenin medarı iftiharı olduğunu söyledi. “Hoca diye geçinen bir hain pensilvanya şeytanı çıktı” diye konuşan Başkan Yılmaz, “Karıncayı incitmiyoruz dediler ama o gün tanklardan helikopterlerden insanımıza bomba yağdırdılar. Ama Cumhurbaşkanımızın çağrısı, milletimizin feraseti ve cesareti bu şer planı yıkarak geçit vermedi. Şer güçler 101 sene önce Çanakkale’den işgal edemeyince bu sefer içimizde ki hainleri kullanarak ülkeyi işgale yeltendiler. Ama İnsanımız, ezanı için bayrağı için vatanı için namusu için canını hiçe saydı. Eğer Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanlara çıkıp hainlere karşı direnmemiş olsaydık, bugün Suriye’den çok daha beter durumdaydık. O gece şehit olan 251 şehidimize Allah gani gani rahmet eylesin. O gecenin sembol şehitlerinden Ömer Halisdemir’in ismini bir bulvarımıza birde sağlık ocağımıza verdik. İnşallah bir ay sonra Ömer Halisdemir sağlık ocağımızın açılışını gerçekleştireceğiz. Yine o gecenin genç şehitlerinden Abdullah Tayyip Olçok ismini de Şükrü Şenol Ortaokulu bahçesine yaptığımız spor salonuna verdik. Şehitlerimiz isimleri her zaman Gemlik’imizde yaşayacak” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Yusuf Ulcay ile Gemlik Kaymak Gürbüz Karakuş’ta bir konuşma yaparak, FETÖ terör örgütü işgal girişimini kınayıp, şehitleri andı. İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı dua ettirirken, Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yaptığı konuşmayı Gemlikliler büyük bir coşku ile hazırlanan dev ekrandan izledi. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Ak Parti İlçe Teşkilatının hazırladığı, üzerinde 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin yazıldığı balonlar gökyüzüne bırakıldı.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.