Umurbey Poligonu açıldı

Gemlik’in Umurbey Mahallesinde bulunan ve uzun zamandır atıl vaziyette bekleyen poligonun yenilenmesi, Gemlik Belediyesi tarafından yapıldı. Poligonun yan bölgesinde de mesire alanı oluşturuldu.

Poligonun açılış dönemine önceki dönem İçişleri Bakanı Efgan Ala, Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Belediye Meclis Üyeleri, STK ve Dernek Temsilcileri, Ak Parti İlçe Yönetimi, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz ve yönetimi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ilk sözü alan Umurbey Avcılar Derneği Başkanı İbrahim Düşmez oldu. Düşmez, Umurbey’e ve Umurbey avcılarına önemli bir alan kazandırdıkları için Gemlik Belediyesine teşekkür ederken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz a plaket takdim etti.

YILMAZ, 2018 GEMLİK İÇİN VERİMLİ BİR YIL OLDU

Programda söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ”2018 yılı çok güzel ve verimli bir yıl olarak geçti. Her hafta açılış veya temel atma programı düzenledik. Gemlik yaşamaya değer bir ilçe haline geliyor. Ak Kadroların millete hizmetten başka amacı yoktur. Bu amaç doğrultusunda çalışan Belediyelerimiz ve Hükümetimiz ülke adına da önemli adımlar atıyor. Umurbey’de bulunan poligon uzun zamandır atıl durumdaydı. Talep üzerine yenileme çalışması başlattık. Nihayetinde güzel bir alan kazandırdık. Hem avcılık sporu ile uğraşan vatandaşlarımız, hem de piknik alanı olarak kullanmak isteyen vatandaşlarımız için güzel bir alan oluştu” dedi.

AKTAŞ; MUDANYA YANGININA MÜDAHALEDE DEVLETİN GÜCÜNÜ GÖRDÜK

Ardından söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; ”Gemlik’in ve Gemliklilerin hayatını kolaylaştırmak için pek çok tesis yapıldı. Gemlik’te insan hayatını kolaylaştırmaya yönelik yatırımlar da devam edecek. Dün Mudanya’da yaşanan yangında bir kez daha devletimizin gücünü gördük. Mudanya Belediye Başkanının dediklerine bakmayın. Devletimizin zamanında müdahalesiyle, yangının felakete dönüşmesi önlendi. Sadece Büyükşehir Belediyesinden 70 itfaiye ve greyder bölgeye gönderildi. Orman Bölge 100 personel uçak ve 6 helikopter ile müdahale etti. Artık güçlü bir devlet, güçlü bir hükümet var. Tüm dünyanın yatırımlarını durdurduğu dönemde, bizler yatırımlar yapıyoruz. Bizim derdimiz Gemlik, bizim derdimiz Bursa” şeklinde konuştu.

IŞIK; KURŞUNLU YANGININDA HELİKOPTER KALDIRILMAMIŞTI

Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ise; ”Bu tesisin tüm doğa ile iç içe olan avcılara hayırlı olmasını diliyorum. Avcılar doğa ile uyumludur, bu nedenle doğaya saygısı olan ve doğayı da koruyan kimselerdir.

1999 yılında Kurşunlu’da meydana gelen yangında, Orman İşletme Müdürlüğündeki tüm isimlerin çağrısına rağmen, helikopter kaldırılmamış ve Kurşunlu’da önemli kayıplara neden olunmuştu. 350 hektar ormanımızı kaybetmiştik. Bugün ise Mudanya’da sadece nöbetçi amirin söylemi ile helikopter ve uçaklar kaldırılıyor. Türkiye bu anlamda önemli aşama kaydetti” ifadelerini kullandı.

ALA; BÖLGEDE GELİŞİM OLACAK

Programda son olarak söz alan önceki dönem İçişleri Bakanı Efgan Ala ise; ”Bugün Gemlik’in farklı bölgelerini ziyaret ederek eksikleri yerinde inceledik. Vatandaşlarla görüşerek karar almak Ak Parti’nin farkıdır. Bizler ortak akıllara hareket etmeye ve hizmetlere bu anlamda başlamaya özen gösteriyoruz. Yangın olayına çok kısa sürede müdahale edildi. Biz de yangın yerinde inceleme yaptık. Gemlik’te ve bölgemizde önemli gelişimler olacaktır” dedi.

PROGRAM SONRASINDA PİKNİK YAPTILAR

Vatandaşlar ve Umurbeyliler tarafından da ilgi gören açılış programı sonrasında çoğa ailenin de alanda piknik yapmaya devam ettiği gözlendi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.