Muratoba’dan incir ihracatı

Gemlik’in tarımla öne çıkan mahallesi Muratoba’da, incir ihracatı sürüyor. Geçtiğimiz yıllardan daha avantajlı olarak yapılan ihracatta, 80 ton civarında incir alınması bekleniyor.

Muratoba Mahalle Muhtarı Hüseyin Sukuşu’nun öncülük ettiği ihracatta, incirlerin 3 TL ile 3,5 TL arasında alındığı kaydedilirken, toplama ve kutulamanın da bayram boyunca da devam etmesi dikkat çekti. Tarımda önemli sorunlar yaşayan ve her geçen gün hacim olarak düşüşe sahne olan Gemlik bölgesinde, alternatif pazarlar bulunması, çiftçilikle uğraşanlar için moral kaynağı oluyor.

KADINLAR DA ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMUŞ

Muratoba Mahallesinde erkeklerin yanı sıra kadın ve çocuklar da incir toplama ve işleme adına çalışırken, hem tarladan toplanma, hem işlenme konusunda önemli mesafe kaydettikleri de gözlerden kaçmıyor. Zeytin ve kirazda da önemli merkezlerden biri olan Muratoba da incire olan yönelme de, gelecek adına umut veriyor. Pazarda satılan ücretler civarında alıcı bulan incirin, bakım olarak da maliyeti zeytin ve diğer ürünlere göre daha düşük olduğunun altı çiziliyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.