CHP’DEN OKULDA SİYASET TEPKİSİ

CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Yaşar İslam ve AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın eğitim kurumlarında kendi parti logolu malzemeleri dağıtırarak okullara siyaseti soktuğunu bunun etik olmamasının yanı sıra kanunen de yasak olduğunu belirtti.

‘Camiye, kışlaya, okullara siyaseti sokmayın!”

CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar okullara siyasetin bulaştırılmasının tehlikesine dikkat çekerken Türkiye’de her geçen gün bozulan eğitim sistemine de dikkat çektiği konuşması şu şekilde: AK Parti Gemlik İlçe Teşkilatı ve Milletvekilleriyle beraber okullarda kendi parti logolu eşyaları dağıtmış, buna da bir tane devlet görevlisi dur dememiştir. Eğitim kanunun 5. maddesi şöyle diyor: ‘Zararlı, bölücü, yıkıcı ve siyasi ve ideolojik amaçlı faaliyetlere katılmamaları, bunlarla ilgili afiş, rozet, yayın ve benzerlerini taşımamaları ve bulundurmamalı’ diyor. Ama ne yazık ki Adalet ve Kalkınma partililerin bu kanun tanımaz tavrı devam ediyor. Zamanında uyarmıştık, bizleri dinlemediniz. Camiye, kışlaya ve okullara siyaseti sokmayın. Geçmişte bunun acısını hep beraber yaşadık” dedi.

Acar sözlerini şöyle tamamladı:

“Türkiye’deki eğitim sistemi her geçen gün daha da kötü bir hal oluyor. Bu sene okula başlayan öğrenciler yarın ne olacağını bilmeden ve nasıl bir sınav sistemiyle çalışacağını bilmeden okullara gidiyor. Bu öğrencilerin eğitim sisteminden soğumasını ve ders çalışma isteğinin azalmasına neden oluyor. Okullarda pastel boya dağıtmak yerine iktidar partisinin bunlarla uğraşması gerekir. Çocukların boyaya değil, onları yarınlara hazırlayacak ve bilgili, kültürlü bir eğitim sistemine ihtiyacı var. Öncelikle eğitim sistemimizi düzeltin”

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017