Belediye Konutları Kuraları Çekildi

Gemlik Belediyesi tarafından Cihatlı’da yapımı devam eden 1400 konutluk projenin, ilk etabının kuraları çekildi. Önemli sayıda başvuru sayısına ulaşılan ve kura çekilmesiyle dağıtılacak konutların kura çekim töreni Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında yapıldı.

YILMAZ; BUGÜNKÜ MALİYETLER DE DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE, DAİRE FİYATLARI CAZİP

Kura çekiminde eleştirilere de cevap veren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ”Gemlik Belediyesi, örnek bir model izleyerek toplu konut hamlesi başlattı. Maliyetine yapacağımız satışlar ile alakalı kuraları çekmek için toplandık. 120 Bin TL gibi cüzi bir ücretle kura yoluyla satacağımız konutlar, dar gelirliler için önemli bir kazanç olacak.

Gemlik Belediyesi olarak buraya önemli bir yatırım yapmamıza rağmen kar gözetmedik. Bugün demir ve inşaat ürünlerindeki artışı da göz önüne aldığımızda, kura yoluyla verdiğimiz fiyatın çok ama çok üzerine ancak konutlar imal edilebilir. Burada yapılan altyapı çalışmaları, yol ve çevre düzenlemeleri, okul ve sağlık ocağı gibi imkanlar da düşünüldüğünde, Gemlik Belediyesi tarafından yapılan hizmet, bir kez daha önemini gösteriyor” dedi.

Gemlik Belediyesinin inşaatlara aylık 5 ile 6 milyon TL arazında ödeme yaptığının da altını çizen Gemlik Belediye Başkanı yatırımların ve inşaatın devamını yapabilmek adına, ilk etapta peşin satış yapmak zorunda olduklarının altını çizdi. İlk etapta bulunan 158 dairenin 115’i kura ile sahiplerini buldu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017