Deniz Bilimleri Fakültesi Açılıyor

Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesinde yapılan Denizcilik Fakültesinin statüsünün Deniz Bilimleri Fakültesi olarak düzenlenmesinin adımlarını attılar.

YÖK Genel Sekreteri Süleyman Necati Akçeşme ile yapılan görüşmeye Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Mustafa Esgin ve Refik Özen’in de katıldığı görüşmede, Gemlik’te açılacak olan fakültenin Denizcilik Bilimleri Fakültesi olması üzerinde duruldu.

Konu ile alakalı değerlendirme yapan Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, ”Gemlik’te, Türkiye’nin en güzel arazilerinden birinde bulunan yerleşkemizin geliştirilmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda Denizcilik Bilimleri üzerinde duruyoruz. Eğer yerleşkede Denizcilik Bilimleri adıyla fakülte kurulursa, kapsamın geniş olmasından dolayı fakülte altında çok sayıda bölüm açılabilecek. Açılan bölümlerde de, doğrudan uygulama imkanları sağlanacak.

Gelişen Gemlik’in sosyal anlamda da ivme kazanması adına, Gemlik’in eğitim, sanat ve sporla da anılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda yapılacak olan çalışmaları, çeşitli dönemlerde Gemlik halkı ile paylaşacağız.

Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Ulçay ile yapacağımız görüşme sonrasında, Denizcilik Bilimleri Fakültemizin kuruluş yazılarını YÖK’e göndererek, ilk adımı tamamlayacağız. Bunun da detayları, önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017