Türk Kızılayı’nda Başkanlığa Erdal Şimşekoğlu Seçildi

Türk Kızılayı Gemlik Şubesi olağan kongresini Gemlik Katlı Otoparkın yanındaki gençlik merkezinde gerçekleştirildi. 19 yıldır şube başkanlığını yapan Gökhan Özler’in Kızılay tüzüğü gereği bir dönemlik değişmesi gereken kongrede, Özler ve geçmişteki yöneticiler yerine, yeni üyelerden oluşan yönetim seçildi.

90 KİŞİ GENEL MERKEZDEN ÜYE OLDU

Türk Kızılayı Gemlik Şubesinde üye olmak isteyen Şimşekoğlu ve arkadaşlarının bir aydan fazla sürede üye olamamasından dolayı başvurularını genel merkezi yaptıkları ve seçime bu şekilde hazırlandıkları öğrenildi. 90 kişi civarında genel merkeze başvurarak Gemlik Şubesine üye olan isimler de, tek aday olarak girdikleri seçimi kazandı.

Kongrede konuşan Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan; ”Kızılay deyince kan akıllara geliyor. Aslında afet denince öncelikle Kızılay görevlendirilir. 400 den fazla şubeyle Kızılay hizmet ediyor. Kan değişimi fayda getirir” dedi.

Kongre sonrasında yönetim şu isimlerden oluştu; Başkan Erdal Şimşekoğlu, yönetim; Sabri Karaman, Selman Dizdar, İsa Aydın, Hüseyin Öner. Şube Denetçisi; Turgay Bulut ve Yılmaz Yılmaz. Genel Merkez Genel Kurul Üyesi Erdal Şimşekoğlu ve İsmail Çakır.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017