BIYIKLI’DAN YERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM SÖZÜ

Saadet Partisi Gemlik Belediye Başkan Adayı Dr. Adnan Bıyıklı, Yerinde Kentsel Dönüşüm projesi ile alakalı bilgi verdi.

Gemlik’in Marmara’nın incisi yapacak projelerimizde önce insan dedik. Gemlik’te ada bazlı yerinde dönüşümün sözünü vermiştik. Bu kadar dayanıksız bina ve sosyal donatıdan yoksun bir ilçe varken, yerinde kentsel dönüşümü bir an önce hayata geçirme zorunluluğumuz var” dedi.

RAKAMLARLA DÖNÜŞÜM

Bıyıklı, bir adayı baz alarak yaptıkları çalışmayı dile getirdi. Baz alınan adada mevcutta 384 konut, 44 işyeri, 300 metrekare yeşil alan bulunduğunu. Sosyal alanın olmadığını, otoparkların yetersiz olduğunu, yolların dar olduğunu ve binaların dayanıksız olduğunu dile getirdi.

Dönüşüm sonrasında ise 616 konut, 118 iş yeri, 4500 metrekare yeşil alan, kapalı yüzme havuzu, 4 basketbol sahası, 2 tenis kortu, yürüyüş parkuru, çocuk parkları, kapalı ve açık otopark oluşturacağını kaydetti. Gemlik’in farklı bölgelerinde de, ada bazında benzer dönüşümlerin yapılacağını, hem konut alanı, hem de sosyal alanın aynı bölgede oluşturulabileceğini belirtti.

ARKAMIZDA TAŞINMAK İSTEMEYEN GEMLİK HALKI VAR

Dayanıklı yapılarla, Gemlik adına en önemli atılımlardan birinin oluşacağını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Dr. Adnan Bıyıklı; ”Gemlik’in merkezinde olması gereken pek çok kurum binasının farklı bölgelere taşınarak Gemlik merkezinin arındırıldığını ve Gemlik’in taşınmasının önünün açıldığını fark ediyoruz. Bizler, buna izin vermeyeceğiz. Bizim önceliğimiz, her durumda yerinde kentsel dönüşüm olacak. Bunu uygulayacak teknik ekibimiz ve arkamızda da Gemlik’in merkezini terk etmek istemeyen Gemlik halkı var.  Birileri sistemli olarak Gemlik’i taşımak istese de, bunlara karşı duracak çare var. O çare de, Gemlik’in merkezi yapısını önemseyen Saadet Partisi ve Doktor Adnan Bıyıklıdır” şeklinde konuştu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017