GEMLİK’TE 23 NİSAN SUNAY AKIN’LA RENKLENDİ

Gemlik Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel hazırladığı birbirinden güzel etkinliklerle renkli görüntülere sahne olurken, Gemliklilere coşku dolu bir bayram yaşattı.

Demokrasi Meydanında miniklerin birbirinden renkli kostümleriyle halk oyunları ve dans gösterileri ile başlayan programa, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, eşi Gamze Sertaslan, CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar ve Yönetimi’nin yanı sıra okul müdürleri, öğrenciler, aileleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Gemliklilere hitaben kısa bir konuşma yapan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Yaşamın çocuklarla birlikte daha güzel olduğunu ifade ederek, “Bugün hem bizler için hem çocuklarımız için çok önemli bir gün. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bu anlamlı günü geleceğimizi temsil edecek olan çocuklarımıza armağan etti. Bize düşen görevde bu bayramı en güzel şekilde kutlamaktır. Dünya çocuklarımızla güzel. Onlara yaşanabilir bir dünya bırakmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Sunay Akın da, “Bir Cumhuriyet Hikâyesi” adlı gösterisini Gemliklilere sundu. Osmanlı döneminden Cumhuriyet yıllarına uzanan süreci görseller eşliğinde öykülerle gösteri haline getirerek sunan Sunay Akın’a, Livaneli Korosu eşlik etti. Zülfü Livaneli Korosu’nun “Bir Nehir Gibi”, “Neylersin” ve “Uzun İnce Bir Yoldayım” isimli şarkıları ve daha birçok eseri seslendirdiği etkinlikte, Konsere ellerindeki Türk bayrakları ile eşlik eden vatandaşlar da coşku dolu bir akşam geçirdi.

Konserin finali ise İzmir Marşı ile yapıldı. Duygu dolu anların yaşandığı gecenin finalinde, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan sahneye çıkarak Koronun Şefi Çeliker’e çiçek takdim etti. Geceye katılanlar Sunay Akın ve Livaneli Korosu’nu ayakta alkışladı.

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017