Gemlik’te Meclis Üyesini Kurşunlama Davasında Kamulaştırma İddiası

15 Mayıs 2018 tarihinde dönemin Gemlik Belediye Meclis Üyesi Fehmi Kulaber’in aracının kurşunlanması olayında yeni iddialar ortaya çıktı. Gemlik Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, dönemin diğer meclis üyeleri Ö.U. ile İ.B. ve meclis üyesi Ö.U.’nun yanında çalışan N.K. de zanlı İ.C.’nin iddiasıyla azmettirici zanlısı olarak davada yerlerini aldılar.

KAMULAŞTIRMA KONUSU DA KONUŞULDU

Davada dikkat çeken ayrıntı ise araç kurşunlanma olayı kadar, Kulaber’in meclis üyesi olduğu dönemde arsasının Gemlik Belediyesi tarafından kamulaştırma planında olduğuna yönelik iddialardı. Kurşunlama olayını gerçekleştirdiği öne sürülen zanlı İ.C.’nin de iddiaları arasında Kulaber’in yerinin imar durumunu belirttiği öğrenilirken, Kulaber’de duruşmadaki ifadesinde kamulaştırma konusuna da değindi.

Öte yandan Kulaber’in arsasının kamulaştırılması ile alakalı  konunun  Gemlik Belediye Meclisinde gruplara geldiği, dönemin Ak Parti grubu dâhil tüm gruplar tarafından reddedildiği, bu nedenle de kamulaştırma önerisinin meclis toplantısına gelmeden ilgili komisyondan geri döndüğü öğrenildi.

 İ.B.; OLAYLA ALAKAM YOK

İlk duruşması görülen davaya aracı kurşunladığını kabul eden zanlı İ.C. katılmadı. Savunmasını yapan İ.B. olayla alakasının olmadığını, zanlı İ.C. ile inşaat işleri yaptığı için tanışık olduğunu buna istinaden sadece kendisinden para istediğini ifade etti. Zanlıyla herhangi bir pazarlık yapmadığını, azmettirmediğini de ifaden eden İ.B. dava da beraatini istedi.

Ö.U.; BEN YAPTIM AMA

Duruşmada ifadesi alınan Ö.U. Savcılıkta verdiği ifadenin doğru kabul edilmesini talep etti. Ardından şaşırtıcı şekilde; ”İ.C. değil ben ateş ettim” çıkışında bulundu. Sonrasında, konunun mizansen olduğunun altını çizen Ö.U. Zanlı İ.C.’nin maddi durumundan dolayı sorun yaşadığını, bu nedenle kendilerine böyle bir iftira attığını, olayla alakalı azmettirici olmadıklarını beyan etti. Ö.U. konuyla alakalı şahsın söylemleri dışında herhangi bir delil de olmadığına dikkat çekerken, silahı da kendisinin temin etmediğini, iddiaların zanlının hayal ürünü olduğunu dile getirdi.

N.K.; SADECE TİCARİ ALIŞVERİŞİMİZ OLDU, KURŞUNLAMA OLAYINDAN HABERİMİZ YOK

Zanlının azmettirici olarak öne sürdüğü isimlerden bir diğeri N.K. ise geçmişte inşaat sektöründen dolayı zanlı ile ticari ilişkilerinin bulunduğunu, yaşanan kurşunlama olayından ise gazeteler aracılığıyla haberdar olduğunu ifade etti.

KULABER; OLAYA KARIŞANLARDAN DAVACIYIM

Son olarak konuşan mağdur Fehmi Kulaber ise olayın yaşanış şeklini anlattı. Üç gün önce de, benzer bir olay yaşandığını ifade eden Kulaber’in anlatımıyla, zanlı İ.C.’nin kabul ettiği kurşunlama hadisesinin örtüştüğü gözlendi. Kulaber, Gemlik Belediye Başkanının odasında, kamulaştırma mevzuunun konuşulduğu dönemlerde, azmettirici olduğu iddia edilen İ.B. ile belediyenin farklı konuları nedeniyle tartıştığı ve birbirlerinin üzerine yürüdüklerini, araya da başka bir meclis üyesi ve belediye başkanının girdiğini vurguladı.

Dava zanlı İ.C.’nin dinlemesi için Haziran Ay’ına ertelendi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017