Harabeye Dönen Tomokay Binası Kreş Olacak

Belediyenin bahçesindeki bakımsız bina kreş olacak

Gemlik Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde bulunan ve daha önce bir sağlık grubu tarafından kullanılan bina yapılacak yenileme çalışmaları sonrasında kreş olarak hizmet vermeye başlayacak.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ilçe halkına seçim öncesi vaat ettiği sözleri tutmaya devam ediyor. Bir yandan gelen ziyaretçileri kabul eden Başkan Sertaslan, diğer yandan da çalışmalarına son sürat devam ediyor.

BİNANIN İÇİ DARMADAĞIN

Geçmişte bir sağlık kuruluşu tarafından kullanılan bina adeta savaştan çıkmış gibi bir hal aldığını ifade eden Başkan Yardımcısı Serintürk, Camları kırık olan binada; tavanın bazı bölümleri göçerken, kırık camlardan giren yağmur suyu yüzünden yerlerin ise küf olduğunu da belirtti. Binadaki çalışmaları başlatmak üzere yerinde inceleme yapan Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, “ Belediyenin bahçesinde bulunan binanın nasıl bu hale geldiğini bilmiyoruz. Geçmiş süreci yöneten anlayış bu binaya bakmamış. Bakmaktan öte binanın bu hale gelmesine seyirci kalmıştır. İçerisi gördüğünüz gibi adeta bir savaş meydanını andırmaktadır. Milli servetimiz olan bu taşınmazların nasıl bu hale geldiğini de merak ediyoruz. Konunun takipçisi olacağız. ” diye konuştu.

KREŞ OLARAK HİZMET VERECEK

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’da seçim dönemi verdikleri sözleri art arda tutmanın memnuniyetini yaşamaktan gururunu yaşadıklarını ve Gemlik’teki Belediyenin hizmet anlayışın da bir pencere daha açmanın mutluluğun yaşadıklarını belirtirken, “Geçmiş dönemde belediyemizin yanında bulunan ve bir sağlık kuruluşu tarafından kullanılan bu binayı ne yazık ki göz ardı etmişler. İçerisi kullanılamaz hale gelmiş. Planlar hazırlanır hazırlanmaz tadilat ve tamirat çalışmalarına başlayarak, durumu olmayan vatandaşlarımıza cüzi bir miktar karşılığında hizmet verecek kreş haline getireceğiz” dedi.

Binanın temizlenmesi yönelik çalışmalar Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatıldı.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017