Duyarlılık Derneği; MKS Yeniden ÇED Toplantısı Yapmalı

GEMLİK DUYARLILIK VE DAYANIŞMA DERNEĞİNDEN

KIYMETLİ GEMLİK HALKINA ÖNEMLİ DUYURU

Gemlik Duyarlılık Derneği, MKS Marmara’nın ÇED Toplantısının yenilenmesini ve halka duyurulmasını talep etti. Çevre ve gelecek adına endişelendiklerini ifade eden Dernek üyeleri, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

MKS firması’nın geçen yıl Haziran ayı içerisinde 145 no’lu tır kooperatifinde, o dönemki AKP’li Gemlik Belediye Başkanı Refik YILMAZ’ın bilgisi dahilinde MKS firmasının asit üretimi için Gemlik halkından ve STK’dan gizleyerek yapmış olduğu ÇED (Çevresel Değerleme Raporu) toplantısının tekrar gündeme alınıp, tüm STK lar, Mühendis Odaları, Belediyenin tüm yetkili organları ve kıymetli Gemlik Halkı dahil olmak üzere belediyemizin göstereceği bir alanda tüm bu adı geçen kuruluşların bilgilendirilerek yeniden gündeme alınması, toplanılması ve kamuoyuna açıklayıcı bilgi verilmesi için gerekli adımların Gemllik Belediyesi ve Başkanı Mehmet Uğur SERTASLAN’dan beklemekteyiz.

Biz Gemlik halkı olarak asla sermayenin düşmanı değiliz. Fakat yaşadığımız coğrafya Gemlik olduğu için ve bizim de Gemlilk’ten başka bir yerde yaşayamayacağımız göz önüne alındığında MKS firmasının, Gemlik Körfezine derin deşarj yöntemi ile asit partiküllerinin ne ölçüde zarar vereceğini ya da ne yarar sağlayacağını bilgi edinmeyi en doğal hakkımz olarak görüyoruz.

Bu yüzden Gemlik Duyarlılık ve Dayanışma Derneği Gemlik halkının yeniden yapılması istenen ÇED raporu toplantısının bir an önce ivedilikle masaya yatırılmasını acil tedbirler alınmasını, önemle belediyemizin yeni yönetiminden ve MKS firmasından rica ediyoruz.

Biz bu konunun açıklayıcı ve mantıklı sonuçları oluşmadan ve Gemllk halkının menfaatine sonuçlar doğurmadan takibini bırakmayacağımızı beyan ederiz.

Tüm kamuoyuna ve Gemlik halkına saygılarımızla duyuruyoruz.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017