OSMANİYE CAMİ TEMELİ DUALARLA ATILDI

Gemlik’te temeli belediye tarafından atılan ve vatandaşlar tarafından bağış usulü ile yapılacak Osmaniye Cami temeli dualarla atıldı.

Temeli Gemlik Belediyesi tarafından atılan binanın açılışına; Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Osmaniye Cami İmam hatibi Muammer Yavuz tarafından Kuran- ı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma programında açılış konuşmasını Gemlik Müftüsü Reşat Şavlı yaptı. Şavlı konuşmasında, Hem ahlakın, hem de islam medeniyetini inşasının temeli olan bu mescidin temelini attığımız gibi inşallah bitmesini de nasip eylesin” dedi. Camii inşaatında emeği geçenlere de teşekkür etti.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise Osmaniye Mahalle sakinlerinin ibadetlerini gerçekleştireceklerini ve yüreklerinin Allah aşkıyla çarptığı bir mekâna kavuşacağını ifade ederken, bütün ibadethanelerin belediye için önemli olduğunu ve sadece inşası aşamasında değil, huzur içerisinde ibadet yapılabilir bir ortam olması için belediye olarak üzerine düşeni yapacaklarını vurguladı. “Allah bu caminin yapım aşamasında emeği geçecek arkadaşlarımıza da güç ve kuvvet versin” diyerek sözlerini tamamladı.

Gemlik Müftüsü Mehmet Reşat Şavlı tarafından okunan Kuran tilavetinin ardından protokol üyeleri tarafından Osmaniye Cami’nin temeli atıldı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017