Burbak ücretsiz otoparkı ücretli mi yapacak?

Ücretsiz Otopark Paralıya mı Dönüyor?

Gemlik Belediyesi tarafından ücretsiz otopark olarak kullanılmaya başlana alanda Büyükşehir Belediyesinin şirketi BURBAK düzenleme başlatarak ücretsiz otoparkı ücretliye çevirmesine vatandaşlardan tepki geldi.

Gemlik’te belediye tarafından büyük ölçüde otopark alanı olarak kamulaştırılan Dr.Ziya Kaya Mahallesi Ziraat bankası arkasında bulunan alanda çalışma başlatan BURBAK şirketi park halindeki araçları kaldırtarak bordür taşı döşemeye başladı.

Vatandaşlar durum üzerine Gemlik Belediyesine durumdan rahatsızlık duyduklarını belirterek, yıllardır ücretsiz olarak hizmet verilen alanda ücretlendirmeye gidilmesine tepki gösterdiler.

Durum üzerine Gemlik Belediye Zabıtası ekipleri çalışmayı hafta başına kadar durdururken, ücretsiz otopark ile alakalı durum hafta başı netlik kazanacak.

Öte yandan konu ile alakalı bilgi veren Gemlik Belediye başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “söz konusu alan Gemlik belediyesi tarafından kamulaştırılmış, ancak ödemesi BURBAK hesabından karşılanmış. Yaşana durum çok nazik bir durum değil. Hafta sonunda kurumlar ve daireler arasında hiç bir yazışma olmadan bir işlem yapılmasını yanlış buluyoruz. Konudan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ında haberinin olmadığını düşünüyoruz. Bu konuda gerekli görüşmeleri yapıp kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017