Sertaslan, “Biz Gemlik’te yaşayan tüm canların belediyesiyiz”

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ı Hayvan Hakları Federasyonu Gemlik Danışmanlığı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Gemlik’te yaşayan canlıların haklarını korumak konusunda istişare kültürüne vurgu yapılırken, sokakta yaşayan canlar için kısa ve uzun vadede yapılacaklar da konuşuldu.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Hayvan Hakları Federasyonu Gemlik Danışmanlığı’nın ziyareti için teşekkür ederken, Belediye olarak sadece Gemlik’te yaşayan yurttaşların değil, sokakta yaşayan canların da belediyesi olduklarını ifade etti. Minik dostlarla ilgili planları kısa ve uzun vadede yaptıklarını belirtirken, “Minik dostlarımızı sadece kedi ve köpek olarak düşünmemeliyiz. Barınaklarda şartlar ne kadar iyi olursa olsun hareket alanı kısıtlanıyor. Biz de çalışmalarına başladığımız ve proje aşamasına gelmek üzere olan doğal yaşam alanımızı oluşturduğumuz andan itibaren sokakta yaşayan canlar hem güvenli hem de doğal bir yaşam alanına kavuşacak. Gönüllü hayvan severlerimizle birlikte Gemlik’i bu konularda yeni bir vizyona kavuşmasını istiyoruz” dedi.

Hayvan Hakları Federasyonu Gemlik Danışmanlığı adına konuşan Ümran Akyavaş ise,Hayatımızı paylaştığımız sokak hayvanları, Rehabilitasyon Merkezi’nde, sokaklarda, kırsalda, çöplüklerde açlık, susuzluk, kaza, şiddet ve hastalık gibi pek çok sorunla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Hayvanları korumak ve hayatlarını kolaylaştırmak, ilçemizi hayvan dostu bir ilçe haline getirmek için ciddi bir çalışma başlatılması gerektiğine inandıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Hayvan Hakları Federasyonu Gemlik Danışmanlığı Gemlik Beleldiye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a sokak hayvanlarının sorunları konusunda raporu sundu.

 

 

 

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017