ALLAH’IM ÇOCUĞUMU BENDEN ÖNCE AL! – SONNUR YILDIRIM

Bu duayı kimler etmek zorunda kalıyor?

Bu insanlar evlat acısını çekmek pahasına ne yaşıyorlar ki böyle dua edebiliyorlar?

Bunda toplum olarak bizim payımız yok mu?

 

Var. Hepimiz bu duanın mimarlarıyız. Kimse kendini sıyırmak için bahaneler üretmeye çalışmasın. Biraz cesaretiniz varsa gelin yüzleşelim bu gerçekle.

Bir anne baba düşünün kendi ölümlerinin evlatlarının hayatının sonunu getiren. Siz bununla yaşayabilir miydiniz? Yalvarırcasına ediliyor bu dua. İnanın abartmıyorum. Gerçekten onlar anneleri ya da babaları olmadan yaşayamazlar. Bu annelerden birinin cümlesine bakın “ Yorgunuz ilk söylenecek kelime bu oluyor maalesef.. Anne diyebiliyor ve beni öpebiliyor başka ne isteyebilirim ki..”

Siz çocuğunuzun altını en fazla 2-3 sene değiştirmek zorunda kalıp bundan da şikayetçi olduğunuzda, bu insanların çocuklarının altını ömür boyu değiştirdiğini ve bunu öğretme şanslarının da olmadığını hatırlayın. Çocuklarınız arasında ayrım yapabilir misiniz? Onlar pozitif ayrımcılık yapmak zorundalar ve bir yandan bunun da psikolojik baskısıyla boğuşuyorlar.

Şimdi size birebir şahit olduğum bir örnek daha vereyim empati kurmanızı kolaylaştırsın. 9 yaşında bir kız çocuğu ve yemek yiyebilmesi için annesinin yemeği ağzına koyup, çiğnemesini ve yutmasını sağlaması gerekiyor. Ve bu o kadar zor ki her yemek yiyişinde ölüm tehlikesiyle yüz yüze geliyorlar.

Esas nokta ne biliyor musunuz? Bu aileler bunu ömür boyunca yaşayacak. Mola yok! Kendi hayatları diye bir şey yok! Tam anlamıyla 7/24. Bu şartlarda siz olsaydınız aynı duayı etmez miydiniz?

Devletin kurumları ve çalışmaları da insanların içlerini rahatlatmaya yetmiyor. Ama tek suçlu onlar değil. Suçlu benim! Suçlu sensin!

Neden bu çocukların ağır düzey olanları hafif düzey olanlara oranla daha fazla istismara maruz kalıyor? Biz neden koruyamıyoruz bu çocuklarımızı?

Bizim bu çocuklara bakışımız, yaklaşımımız, görmezden gelişimiz değişmedikçe ve ailelerinin çocuklarıyla birlikte güvenle sokağa çıkabilecekleri ortamları oluşturmadıkça onları bu duaya mahkum edeceğiz.

Sadece aileleri de değil bundan etkilenen, bu çocukların hiçbir şey hissetmediklerini, anlamadıklarını düşünmeyin sakın. Sizden çok daha fazla yalnızlık hissediyorlar ve bütün bu durumlar onları daha kötü bir kabusun içine hapsediyor.

Bu da yaşamak mı be demişizdir hepimiz kendi hayatlarımızın içinde. E şimdi ben size soruyorum bu da yaşamak mı?

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

One thought on “ALLAH’IM ÇOCUĞUMU BENDEN ÖNCE AL! – SONNUR YILDIRIM

  • Mayıs 31, 2019 tarihinde, saat 6:58 pm
    Permalink

    Yüreklere dokunuyor elinize ağzınıza sağlık.

Yorumlar kapatıldı.