Denizde Kurtarılan Yaman Şipka; ”Bir Saat Yüzdük Beni Rüzgâr Savurdu”

Dün gece Gemlik Kurşunlu açıklarında meydana gelen tekne arızası sonrasında yüzüp yardım getirmek için denize atlayan üç isimden, Yaman Şipka 12 saat yüzdükten sonra Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından kurtarılmıştı. Şipka, ifadesinde olayın detaylarını da paylaştı.

Geminin durması ve sürüklenmesi sonrasında yardım getirmek ve kıyıya yüzmek amacıyla denize girdiklerini ifade ederken, Serdar Sincan ve Nataila Sincan ile bir saat kadar yan yana yüzdüklerini, rüzgârın çıkmasının ardından da dalgaların kendilerini savurduğunu ifade etti. 12 saat yüzerek ve dinlenerek hayatta kaldığını dile getiren Şipka, ilk bir saat sonrasında Serdar Sincan ve Nataila Sincan’ın da hangi yönde olduklarını tahmin edemediğini dile getirdi. Açık denizden, Kurşunlu kıyılarına yakın bölgeye kadar rüzgarın da yardımıyla gelen ve suyun üstünde kalan Şipka, 112 ekipleri tarafından da hastaneye sevk edildi.

ARAMALAR DEVAM EDİYOR

Yaklaşık 17 saattir aramaların aralıksız devam ettiği ifade edilirken Serdar Sincan ve Nataila Sincan ile alakalı herhangi bir bulguya rastlanmadı. Mudanya Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, helikopter ve Drone ile aramalar sürdürülüyor.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017