Metruk binalar yıkılıyor Gemlik nefes alıyor

Gemlik Belediyesi, insanların can güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, sosyal riskler oluşturan ve kent estetiğini bozan metruk binaları tek tek yıkıyor.

Vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetleri değerlendirmeye alan belediye ekipleri, Yeni Mahalle Tamer Sokak’ta bulunan, metruk binayı yıkmak için harekete geçti. Asayişi bozan kişilerin mesken edindikleri ve can güvenliği adına tehlike arz eden binalar, iş makinesi ile yıkılarak yerle bir edildi.

Çalışmaya tanık olan mahalle sakinleri, özellikle küçük çocukları için tehlike yaratan, kimi zaman da madde bağımlılarının uğrak yeri olan binaların yıkımından dolayı belediye ekiplerine teşekkür etti.

Başkan Sertaslan; “metruk binalardan açılan yerleri verimli şekilde değerlendireceğiz”

Konuyla ilgili konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, çevre düzenlemesi ve kent estetiğine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek “Gemlik´in bazı bölgelerinde yaptığımız metruk bina yıkımları yeni eğitim alanları oluşturma, yolları açma ve genişletme, çürük binaları yenileyerek depreme dayanıklı yaşanılabilir alanlar oluşturma noktasında çok amaçlı çalışmalar yürütüyoruz” dedi. Metruk binaların oluşturdukları risklerin bilincinde olduklarını ve gerekenlerin hız kesmeden yapılmaya devam edeceğini belirten Başkan Sertaslan “barışın ve huzurun kenti Gemlik çevre düzeni ve güzel görüntüsü ile de göz dolduracak” şeklinde konuştu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017