Gemlik’e komşu belediyeden destek ziyareti

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ı ziyaret etti. Ziyarette başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de hazır bulundu.
Mehmet Uğur Sertaslan’a “Büyük bir çaba göstererek bıçak sırtı olan seçimi başarıyla sonuçlandırdınız diyen Hayri Türkyılmaz, Nilüfer, Mudanya ve Gemlik’in üç kardeş belediye olduğunu söyledi. Başkan Türkyılmaz sözlerine şöyle devam etti, “biz üç belediye olarak ortak etkinlikler düzenlemeli ve vatandaşlarımıza birlikte gitmeliyiz. Hemşerilerimizin bizleri bir arada görmesi önemli. Gemlik olarak gerçekleştirdiniz bayram kutlamalarını ilgiyle takip ettik. Biz de önümüzdeki günlerde Lezzet Şenliği ve Kabotaj Bayramı ile Mudanya’da bir dizi büyük etkinlik düzenleyeceğiz. Barışın başkenti Mudanya ile huzurun başkenti Gemlik körfezin iki komşu ilçesi olarak güzel işler yapacağımıza inancım tam.”
“İnsanları ayrıştırmayacağız”
Ziyaretinden dolayı Hayri Türkyılmaz’a teşekkür eden Mehmet Uğur Sertaslan ise tüm vatandaşları kucaklamaya yönelik, ayrımcılıktan uzak birleştirici bir dile sahip olduklarını, buna yönelik çalıştıklarını belirterek, insanların artık kavga ve gürültü değil huzur istediğini dile getirdi. Başkan Sertaslan sözlerini şöyle sürdürdü, “İlçemizde 81 ilden binlerce hemşerimizin tümünü mutlu edecek, hepsine yönelik çalışmalar yapmak istiyoruz. Kullandığımız dilde de birleştirici ve bütünleştirici olmaya özellikle dikkat ettik. Gemlik’in sahip olduğu imkân ve değerler hepimize yeter de artar. Gemlik bir deniz kenti ama denizle arasına set çekilmiş. Deniz kenti olduğumuzu hatırlamak ve eski coşkuyu yaşamak için 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda önemli ve büyük etkinlikler gerçekleştireceğiz. Tüm Gemliklilerin yanı sıra sizleri de Kabotaj Bayramı’nda gün boyunca gerçekleşecek etkinliklerde aramızda görmek isteriz. Gemlik artık tıpkı Mudanya gibi barışın ve en önemlisi huzurun kenti olarak anılacak.”

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017