İÇKİLİ YERLER YENİDEN DÜZENLENECEK

Gemlik Belediye Meclisi Temmuz Ay’ı ilk birleşimi Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Gündem dışı konuşmalar ve önergelerin görüşüldüğü meclis iki buçuk saat süren mecliste komisyondan gelen evraklar görüşülemedi. Hasan Ağa Kampında yapılacak incelemeden dolayı maddeler ikinci meclis birleşimine bırakıldı.

Birleşim öncesinde Fen İşleri Müdürü Hasan Tahsin Aydın, Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün çalışmalarına dine vizyon eşliğinde değindi. Gemlik Kaymakamlığında yaşanan iş kazasına da değinen Fen İşleri Müdürü, Gemlik Belediyesinin işin ihalesini yaptığını ifade ederken, doğrudan sorumlulukları olmasa da, konudan rahatsız olduklarını ifade etti.

İÇKİLİ YERLER KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK

Gemlik Belediye Meclisinde Önergeler Bölümünde dikkat çeken madde ise geçtiğimiz dönemde Kumla’da Hizmet Caddesine içkili yerlerin taşınmasına yönelik kararın değişmesi ve Gemlik’te içkili yerlerin yeniden belirlenmesi yönündeydi.

Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Demir tarafından verilen önerge ile alakalı konuşan Belediye Başkan Yardımcısı; ”Gemlik, Kumla, Kurşunlu, Gencali, Gemsaz ve Kumsaz gibi bölgelerde yeniden düzenleme yapmalıyız. Gemlik sahil kasabası, her sahil kasabasının olduğu gibi Gemlik’in de kendine özgü kültürü vardır. İçkili yerler konusunda çok katı olmamak gerekir” dedi.

Ardından söz alan Ak Parti Sözcüsü Ercan Barutçuoğlu; ”Tabii ki insanlarımızın yaşamına kimsenin bir şey diyeceğiz yok. Bununla beraber şehri yönetenlerin geleceği de düşünmesi gerekir. 2014 öncesi yönetimde sahillerin tamamında ruhsat imkanı vardı. Bize göre zaten yeterince alkollü mekan var” dedi.

Konuya farklı bir boyut getiren MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Solaksubaşı ise Gemlik’te sadece alkollü mekanların belirlenmesini değil, bu ruhsatı alacak mekanları belirli kalite şartları ve alan şartları getirilmesi gerektiğini vurguladı.

MHP Grup Sözcüsü Osman Durdu ise; ”alkol konusu çok boyutlu mesele. Her yönü ile dikkate almak lazım. Mekanlara belli standartlar gelmesi de önemli bir ayrıntıdır” şeklinde konuştu. Öneri CHP’nin kabul, AKP’nin ret ve MHP’nin çekimser oyu ile kabul edildi.

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017