Meclis Üyelerine Neler Oluyor?  – KAZIM BULUT

Aslında bizde de ”Neşetçilik Yapmak Tehlikeli Ve Yasaktır” ama Güncel konular, müziksiz hiç çekilmiyor…

Ne demiş Usta; Ankara’nın tren yolu

Gahı doğru, gahı eğri,

Canım benim Anadolu

Gideyim mi senden gayrı?

***

Gemlik Belediye Meclisi dışarıdan bakınca Anadolu Mozaiği gibi görülüyor uzun yıllardır. Gemlik kökenli, Doğu kökenli, Karadeniz kökenli, balkan kökenli, Girit kökenli, batı kökenli diye uzayıp gidiyor.

Siyasi partilerin anlamadığı, anlasa da önüne geçemedikleri olguysa, bu mozaiği yok eden, ”Benden olsun” baskısıyla mecliste üye bulunduran dernekler… Hastalık oldu, geçemiyorlar önüne sonra ne mi oluyor?

*

Geçtiğimiz günlerde, Tunceli kökenli üç meclis üyesinin iki meclis birleşimine de gelmemesi haber konusu olmuştu. Dernekte alınan karar olduğu iddia edildi ilk olarak, sonrasında da herhangi bir yalanlama gelmedi.

Basit anlatayım, Gürhan Çetinkaya listesinin karşısında olan Şükrü Deviren listesinde yer aldım. Siyasi bakmadım, yöresel de bakmadım. Daha doğru geldi, son haftaya kadar da alternatifi yoktu. Çıkan alternatif de mantıklı gelmedi. Seçim bitti… Sonrasında hayat devam etti. Tunceli kökenli meclis üyelerinin taşma noktası Kent Konseyi seçimleri olmuş. Daha öncesinde ne talepte bulundular bilmiyorum. Kent Konseyi ile alakalı yaşanan süreci parti içinde sonuna kadar eleştirebilir, tepki gösterebilirler.

Belediye Meclisi, farklı bir yapı. Gemlik Belediye Meclisinde CHP 31 Bin 124 oy aldı. %45 orana tekamül ediyor. Hiç kimse kusura bakmasın da, herhangi bir derneği bu sayıya ulaşma olasılığı yok, olamaz da. Gemlik’in oyları ile seçilen üyelerin, Gemlik Belediye Meclisinde yer alması gerekiyor. Tepkilerini açıklamalarla, siyasi tepkilerle gösterebilirler. Halkın oyuyla iş yapmak için seçildiğin kuruma tepki göstermek olmaz. Gerekirse, tepkiyi hep beraber gösteririz ama Meselen Gemlik ile olamaz…

**

Benzer bir durum AKP Meclisinde de yaşanıyor aslında gün yüzüne çıkmasa da, daha önce Fen İşleri Müdürü olarak başarıyla görev yapan Trabzon kökenli Rıdvan Çakmak, Muhammet Balta kontenjanından Gemlik’e tekrar adım attı. Çakmak, AKP seçimi kazansa, imardan sorumlu başkan yardımcısı olacaktı. Kazanamayınca, meclis üyesi olarak devam etse de, ardın ardına istifa söylentilerine çıkıyor. Meclis birleşimlerine de fazla katılmamasıyla dikkat çekiyor.

Eğer Gemlik adına çalışmayacak ve faydalı olamayacaksa, çekilmesi en doğrusu olmaz mı? Öncelik Gemlik mi? Yoksa siyasi partinin varlığı mı? Gemlik Belediye Meclisinde kim çalışacak ve faydalı olacaksa, o görev yapsın…

***    ***    ***

DEĞİNMEDEN OLMAZ

Değinmeden edemeyeceğim. Meclis üyelerimizin bir kısmı, görev aşkıyla mesailerinin büyük bölümünü Gemlik Belediyesinde geçiriyorlar. Bunlar muhtemelen sıkılıyorlardır. Çeşitli etkinlikler, tavla vb uğraşlar ile arkadaşların boş zamanlarını doğru geçirmesini sağlamak lazım… Ayrıca, Belediyenin başkanlık bölümündeki gereğinden fazla doluluk, belki bu şekilde olumlu kullanılabilir…

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017