Gelin Tanış Olalım Etkinliği İlgi Gördü

Gemlik Sosyal Yaşamı Düzenleme Derneği (GESYAD) ”Gelin Tanış Olalım” etkinliği, Ahmet Süren Meydanında gerçekleştirildi.

Dernekten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ”Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği,Giresunlular,Erzurumlular,Kastamonulular,Dersimliler,Muşlular,Afyonlular,Giritliler,Cemevi,Karadenizliler ‘Eşref Dinçer,Osmaniye Mahallesi Muhtarları, Halk eğitim Merkezi Müdürü Adnan Uluğ bey ve ekin ile birlikte Eşref Dinçer Mahallesinde “Serimizi” Ahmet Süren meydanına koyduk.

Derneğimiz olarak tek amacımız Gemlik’te yaşayanlar olarak bütün farklılıklarımızla bir araya gelmektir. Bizi güçlü kılan aslında bu farklılıklarımızdır, bunlara sahip çıkmalı ve bunları ilelebet korumalıyız. Bunları korurken de ortak yaşama bilincinin ve birbirine saygılı olan bir toplumun oluşumuna katkıda bulunmalıyız.

Bu etkinliği yapmamızın birinci gayesi elbette buydu. Fakat daha önemlisi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi ve mahalle kültürünün oluşturulmasına katkıda bulunmaktı. Bugün en zor anımızda bize en hızlı ulaşacak olan elbette ki komşularımızdır. Bunları doğru bir yere koymalı ve ilişkilerimizi karşılıklı güven ve hoşgörü içerisinde geliştirmeliyiz.

Bu nedenle etkinliklerimiz 4 mahallede daha yapılacak. Sonrasında İskele Meydanı’nda da yapacağız. İskele Meydanı’nda yapacağımız etkinlikte hemşeri dernekler arası ödüllü türkü yarışması olacak.

Şunu unutmayalım; toplum kendi içinde barışık yaşamıyorsa hiçbir sorunu kendi başına çözebilme becerisine sahip olamaz. Bir problem varsa bu problemin yüzde 50 nedeni sizsiniz, kendinizi düzelttiğinizde zaten problemin yarısını çözmüş olursunuz. Gelin canlar bir olalım” dediler.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017