Buski ihale ve çalışmalarıyla Gemlik’te fark yarattı

Buski Gemlik Şubesi, kendi ihalelerini yapabilme kabiliyetine kavuştuktan sonra, 13 kilometrelik ilk çalışmasında sona yaklaştı. Gemlik’in farklı bölgelerinde çeşitli hatları yenileyen Buski Gemlik Şubesinin yeni ihaleleri yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Umurbey, Cumhuriyet Mahallesi, Kumla Mahallesi, Eşref Dinçer Mahallesinin bir bölümü, Hisar Mahallesi, Osmaniye Mahallesi, Ata Mahallesi ve Cihatlı Mahallesinde, geçmişten bugüne devam eden sorunlarla alakalı açılan 2 milyon 500 bin Türk Lirası değerindeki ihale ve sonrasında yapılan çalışmalar, Gemlik’te önemli bir rahatlama sağladı. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan su taşkınları ve baskınların bu yıl yaşanmadığı gözlendi. Yapılan faaliyetler de, Gemlik halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

YENİ İHALE OLACAK MI?

Gemlik’in farklı noktalarında eksikler olduğu ve Buski’ye önemli görev düştüğü biliniyor. Yeni dönemde, Gemlik Buski Şube Müdürlüğünün ihale açıp açmayacağı ile alakalı şu ana kadar herhangi bir açıklama da yapılmadı.

Yeni ihale yapılarak çalışmalara başlanması, kış dönemi ve önümüzdeki yıllar için önemli sorunun çözümü olacak. Çeşitli tahliye hatları ve bugüne kadar projelerde olup hizmet gitmeyen ve bu nedenle de yolu henüz açılamayan bölgelerin de, yeni bir çalışmaya ihtiyacı olduğu biliniyor.

Geçtiğimiz dönem Mühendis kökenli müdürün Gemlik Şubesine atanmasının ardından, şubenin ihale açabilme kabiliyeti olumlu olarak kullanılmışken, yeni döneme de aynı hızla girilip girilmeyeceği ve sonu gelen ihale dışında ihale yapılıp yapılmayacağı, merak edilen konular arasında yer alıyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017