Katırlı Sahası Yine Çöküyor

Gemlik’in Katırlı Mahallesinde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda yapıldığı yıl ortadan çöken ve harabe haline gelen Katırlı Halı Sahasında yine çökmeler başladı.

KAYAN ZEMİNE YAPILMIŞTI

Döneminde 300 Bin TL’nin üzerinde miktarda yaptırılan, kısa sürede çöktükten sonra yeniden onarılan halı sahada, yeniden çökmeler yaşandı. Yapıldığı zamanda zemin etüdünün olmadığı ortaya çıkan ve Belediye meclisinde de konu edilen saha ile alakalı dönemin Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ”Eski muhtara sormuştuk” açıklamasında bulunmuştu.

İki defa ciddi maliyet harcanan halı sahanın bugünkü durumu da görüldüğünde, önemli bir kamu zararının oluştuğu ortaya çıkıyor. Gelinen noktada sahanın durumunun kullanılmaz hale geldiği gözlenirken, yaklaşan kış mevsiminin yağışlı geçmesi durumunda, sahada bulunan halının ve çevresinin önemli ölçüde zarar göreceği tahmin ediliyor. Köylünün de kullanmadığı sahanın mevcut malzemelerinin taşınmaz ve başka yerde kullanılması veya köylü kullanacaksa köyün başka bir yerinde halı saha oluşturulması uygun görülüyor.

BEDELİNİ KİM ÖDEYECEK?

Ortaya çıkan kamu zararı gündeme gelirken, Belediye yönetiminin konu ile alakalı inceleme yaptırarak, varsa kamu zararını ortaya çıkarması bekleniyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017