Basın Bayramı Ziyaretlerle Kutlandı

Basında sansürün kaldırılmasının 111’inci yılı olan 24 Temmuz Basın Bayramı kapsamında, Gemlik’te bulunan siyasi partiler ve STK’lar Gemlik Manşet Gazetesini ziyaret ettiler.

Gazete imtiyaz sahibi Kazım Bulut tarafından yapılan karşılamada, Basın Bayramının öneminin yanı sıra, basının bugünkü durumu, gelmesi gereken noktalar ve önündeki engeller ile alakalı sohbet edildi. Otosansür, korumacılık ve ekonomik sansürün de basını önemli noktada etkilediğini ifade eden Kazım Bulut, objektif bakış açısı ile kasıt gözetmeden yapılan eleştirilen, aynı zamanda erken uyarı sayılabileceğini dile getirdi. Gemlik’teki basının yeri, ülke medyasının konumu, yerel medyanın pek çok haktan yararlanamamasının konu edildiği ziyaretlerde, gazeteciliğin genel ver yerel zorlukları da sohbet konusu oldu.

Basın Bayramını kutlayanlar arasında Gemlik Belediye Başkanvekili Emir Birgün, Ak Parti İlçe Başkanı Şamil Yiğit, Belediye Meclis Üyesi Aydın Bayraktar, İyi Parti İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, Saadet Partisi İlçe Yönetimi yer aldı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017