Gemlik Heyeti Romanya’da cami ve türbe ziyaret etti

Gemlik Belediyesi heyeti Gazi Ali Paşa Camii ve Sarı Saltuk Türbesi’ni ziyaret etti.

Romanya’daki kardeş şehir Navodari’nin daveti üzerine kente gelen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve beraberindeki heyet program dahilinde Babadağ kasabasındaki Müslüman eserlerini ziyaret etti. Navodari Belediye Başkanı Florin Chelaru da heyete eşlik etti.

İlk olarak 1610 yılında yapılan Gazi Ail Paşa Camii’ni ziyaret eden heyet caminin tarihi hakkında bilgi aldı. Osmanlı mimari özelliklerine sahip caminin uzun yıllar atıl kaldığını ve özellikle iç karışıklıklar döneminde büyük zarar gördüğünü anlatan cami görevlisi, eski cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel döneminde camiinin restore edilerek ibadete uygun hale geldiğini dile getirdi. Sertaslan ve beraberindeki heyet Ali Paşa’nın türbesini de ziyaret ederek başında dua okudu.

Daha sonra camiinin yakınında bulunan Sarı Saltuk Türbesi’ne giden Gemlik heyeti, türbe girişinde yer alan bilgi panosunu inceledi. Panonun eski ve bilgilerin kısmen eksik olduğunu fark eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik’e dönüşünde belediye tarafından daha kapsamlı bir pano yapılması için gerekli çalışmaları başlatacağını belirtti.

“Sevgi ve barış anlayışı ile hizmet edeceğiz”

Geçmişte bu bölgede yaşamış İslam alimlerinin farklı din, dil ve ırktaki insanların barış ve huzur içinde yaşamaları için çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Sertaslan, onlardan kalan hatıralara sahip çıkılması gerketiğini söyledi. Sertaslan sözlerini şöyle sürdürdü, “çok geniş coğrafyalarda yaşamış Türk ve Müslüman büyükleri, insanlar arasında ayrım gözetmeden herkesin huzuru için çalışmışlar. İslamiyetin barışçıl yüzünü gittikleri coğrafyalarda onlar göstermişler. Bizler de bu büyük isimlerin yolundan giderek, onların sevgi ve barış felsefesini unutmadan insanlarımıza hizmet edeceğiz. Cami ve türbelerimizi ziyaret ederken bizlere eşlik eden Navodari Belediye Başkanı Florin Chelaru’ya da teşekkür ederim.”

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017