ZEYTİN FESTİVALİ NASIL DİKKAT ÇEKER? – KAZIM BULUT

 

”Gemlik’e gideceğim,

Körfezi göreceğim,

Çok canım sıkılırsa, İstanbul’a gideceğim…”

Gemlikli sanatçı Bülent Çedik’e ait şarkı. Diğer Gemlikli sanatçı Bülent Şakrak söyleyince, tekrar gündeme oturmuş.

***

Gemlik Kent Konseyi öncülüğünde yapılması planlanan Gemlik Zeytini Festivali toplantısında Mahmut Solaksubaşı söz alıp, bu şarkının festivalde kullanılmasını önermişti. O an çok üzerinde durulmadı da, konuyu Solaksubaşı’ndan dinleyince, biraz daha akla yatıyor aslında.

Telifinin görüşülerek şarkının Gemlik bölümlerinin geliştirilmesini ve Gemlik’in şarkısı olmasını istiyor Solaksubaşı, hatta öneriyi daha ileriye taşıyor…

Gazeteci gözüyle bakmamı söyledi konuştuğumuzda; ”10 bin kişi aynı şarkıyı söylese festivalde haber olur mu?” diye sordu. Ülke gündemine gelebileceğini söyledim. Hatta bugüne kadarki en ilginç festival sunumu da olabilir. Zaman kısıtlı, projeyi hayata geçirmek için ya şimdi başlamak lazım, ya da geç olabilir.

***

FESTİVALİN TARİHİ?

Ağustos Ay’ında başlayacak olan festival ile alakalı ne yorum yapabilirim bilemiyorum. Çocukluğum zeytin tarlalarında geçti, en az tarlaya gittiğim dönem Ağustos Ay’ıdır sanırım. Sulama dışında pek fazla iş olmaz o mevsimde. Ekim’in başında, hasat başlamadan ve yoğunlaşmadan yapılsa, gerçek manasına gelirdi umarım sonraki yıl ”HASAT” önemsenir.

*

FESTİVALİN LOGOSU 

Önceki Gemlik Zeytini Festivallerinde beğendiğim logoydu. Hem Zeytini, hem zeytin yağını sembolize ederdi, yeşili de barındırırdı. Logo çalışmasını yakından incelemiştik. Kurumlar, dernekler, borsa, odalar, zeytin işi ile uğraşanlar ve pek çok kesim fikirlerini sunmuş, sadece logo toplantısı, 4 defa yapılmış sonrasında görsel ortaya çıkmıştı. Şimdi bir logo gördük, sadece 5’inci yıla özel mi? Genel Logo mu bilmiyorum da, eskisi kadar fikir alınmadıysa, baskıya girmeden önceki logo ile karşılaştırmak yerinde olur.

*

FESTİVALİN FORMATI

Beğenmediğim Zeytin Festivallerinde bile  daha katılımcı program hazırlanırdı, bugün programın içeriği ile alakalı sadece duyumlar alıyoruz, fazlası ulaşmıyor. Sertaslan yönetimi, milli bayramlar baz alındığında bu işleri fena yapmıyor, o yönden beklentiler yüksek.  Şu ana kadar çatlak ses çıkmamasının ana sebebi de budur.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017