Karagöl’de Teknik İnceleme

Gemlik’in Feyziye Mahallesinde bulunan Karagöl’de teknik inceleme yapıldı. Mühendisler ve teknik odalar tarafından yapılan inceleme sonrasında, Karagöl’ün yeniden su tutması ile alakalı alternatiflerin raporlanacağı belirlendi.

MHP Grup Sözcüsü Osman Durdu’nun açıklaması ve dilekçesi ile gündeme gelen Karagöl ile alakalı Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, mühendisler odası ve teknik elemanlara Karagöl’de inceleme yaptırdı. İlk olarak Karagöl’ün nasıl bu hale geldiği ile alakalı bilgi alınırken, DSİ ve Büyükşehir’in raporları incelenerek yol izleneceği dile getirildi.

Konu ile alakalı değerlendirme yapan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; ”Burada bir göl vardı. Biraz büyütelim niyetiyle iyi niyetli olarak yapılan proje hazırlanmış kazı işi. 2008 yılında bir bütçe ile çalışma başlatıldı. 2009 yılında ben de il genel meclisi üyesiydim, işin çalışma aşamasını biliyorum. Burada kazı yapıldı. Yapılan kazı toprak gelmesi sonrasında durduruldu ama olanlar olmuştu. Gemlik Belediyesi tarafından da bir takım şeyler yapıldı. Bizim amacımız yeniden gölün eski halini alması, bu anlamda da ilk olarak teknik inceleme yapıyoruz” dedi.

Ardından söz alan MHP Meclis Üyesi Osman Durdu; ”Burası doğa harikası bir gölet. Doğal afet neticesinde kaybolmadı, yapılan bir çalışma ile kayboldu. İdare buraya piknik göleti olarak bakıyor. Feyziyeliler ise ‘göleti kuruttunuz bize geri verin diyor.’ Eğer burada yine o doğal güzellik oluşacaksa çalışılması yanındayız. Ekonomik maliyet ile eski haline dönüşür mü? Önemli olan bu” şeklinde konuştu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017