Hemşehri Dernekleri Festivali ortak akılla planlanıyor

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslanhemşehri dernekleri başkanları ile buluştu.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, bu yıl dokuzuncu kez yapılacak olan Gemlik Hemşehri Dernekleri festivali öncesi ilçemizde faaliyet gösteren derneklerin başkanları ile bir araya geldi. Toplantıya otuzdan fazla hemşehri derneği başkanı ile belediye meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Hemşehri Dernekleri Festivali fikrinin bundan on yıl önce uzun fikir alışverişi ve planlamalar ile ortaya çıktığını söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, festivalin zaman içinde özünden uzaklaştığını dile getirdi.

“Başkan Sertaslan, “değerlerimizi muhafaza etmeli,kardeşliği geliştirmeliyiz”

Başkan Sertaslan şöyle konuştu, “İlçemiz 81 vilayetten gelmiş yüz 12 binden fazla insanı bağrına basmış. Özellikle 1980 sonrası göç yoğunluğu artmış. Gemlik göç konusunda Bursa ortalamasının üzerinde. Eğer bir kent bilinci geliştiremezsek insanlarımızın huzur içinde kardeşçe yaşamasını sağlamakta zorluk çekeriz. Kentimizi korumak, değerlerimizi muhafaza etmek ve insanlarımızın birbirini tanıdığı, sosyalleşebildiği bir anlayışla çalışmalarımızı gerçekleştirmek istiyoruz. Hemşehri Dernekleri Festivali de bu anlayışla ortaya çıktı.”

Festivalde öze dönüş vurgusu

Festivalin zamanla özünden uzaklaşarak dernekler için ekonomik getirinin ön plana çıktığına dikkat çeken Başkan Sertaslan sözlerini şöyle sürdürdü, “İlk yapılan festival, son yapılandan çok daha anlamlıydı. Konu zamanla derneklerin kazanç sağlayacakları bir yapıya dönüştü. Dernekçilik maddi yükü olan bir iştir. Sizler de ev geçindiriyorsunuz. Dernekleri sırtlarınızda taşıyorsunuz. Bu nedenle konunun ekonomik bir şekle bürünmesine destek olmuş olabilirsiniz. Bu yıl yapılacak festivalin hangi yönde ilerlemesi gerektiğini, festivalden beklentilerinizi açık şekilde öğrenmek istiyoruz. Hep birlikte bu konuyu tartışalım. İşi amacına uygun şekilde planlayalım.”

Önümüzdeki günlerde festival tarihinin netleşmesi beklenirken alanda dernek stantlarının birbirine uzak değil, birbirine bakar şekilde yerleştirileceği, ortak bir alanda farklı derneklerin iletişim halinde olacağı belirtildi. Başkan Sertaslan’ın ardından dernek başkanları söz alarak festivale ilişkin görüşlerini paylaştılar.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017