MHP Belediye Yönetimini Bombaladı

Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyeleri, vermiş oldukları soru önergeleri, yapılan değerlendirmeler ve açıklamalarıyla adeta yönetimi bombaladı.

KESKİNDEN; FESTİVAL BÜTÇESİ NEDEN MECLİSTE GÖRÜŞÜLMEDİ?

Gemlik Belediye Meclisi Eylül Ay’ı ilk oturumunda, Gemlik Belediyesinde yapılan çalışmaları değerlendiren MHP üyeleri adına söz alan Emrah Keskinden şu ifadeleri kullandı; ”Festival yürüyüşünde dört yıldır geleneksel hale gelmiş olan mehter takımı ile yürüyüş bu sene hangi sebeple yapılmamıştır. Festival davetiyeleri; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız, Bölge Milletvekillerimiz  ve siyasi partilere festival davetiyesi maalesef  festivalden bir gün önce ulaştırılmıştır.

Diğer bir konu meydan isminin telaffuzu: benim bildiğim kadarıyla daha önceden iskele meydanı olarak ifade edilen meydanımızın ismi önceki dönemde meclis kararıyla On Beş Temmuz Demokrasi  Meydanı ismini almıştır. Doğal olarak bizler ve sizlerde eskiden kalma alışkanlığımız ile zaman zaman  meydana iskele meydanı diyebiliyoruz. Bu anlayışla karşılanabilir bir durumdur. Ancak gemlik belediyesi hoparlöründen defalarca yapılan festival anonslarında iskele meydanı denmesini nasıl değerlendirmeliyiz. ayrıca festival sırasında çalınan festival müziklerinden daha çok seçim çalışmalarında kullanmış olduğunuz uğurlu gelecek şarkısının defalarca çalınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz. Takdir edersiniz ki seçim biteli 5 ay oldu. festivale katılım ve desteği yalnızca size ve cumhuriyet halk partisine oy veren insanlar sağlamadı. Yıllarca  insanlarımızın kutuplaştırıldığından şikayet ettiniz ve bundan sonra tüm gemlikli  vatandaşlarımızı kucaklayacağınızı ifade ettiniz.ancak bu yapılanlar insanlarımızı kutuplaştırmak değil mi?

Diğer bir konu festival bütçesi: dört yıldır yapmış olduğumuz bir uygulama var. Festival öncesi tahmini bir festival bütçesi yapılır belediye meclisine sunulur meclis bu bütçe için bir onay verir. çünkü her ne kadar kent konseyi bu festivali düzenlese de festival harcamaları belediyemizin kültür işleri müdürlüğü ve sponsorlar tarafından yapılır. Bu sene bu uygulama neden yapılmadı. Kültür işleri bu harcamaları hangi yetki ile yaptı. Bu konu ile alakalı bir soru önergesi verilmiştir” dedi.

ÖNERGELER AKIL KARIŞTIRDI

MHP Grubu tarafından verilen önergelerde ise bazı maddeler akıl karıştırdı. Özellikle Yunus Emre Kütür Merkezinde bulunan sağlık ocağının işletmeciye kiraya verilmesi, Kumla’da bulunan trenin sözleşmesinin yapılmadan ücretlendirilmesi konularının cevapları bekleniyor.

   MHP’nin önergeleri şu şekilde;

İlçemiz kumla mahallesinde yaz döneminde hizmete giren gezi treni hakkında aşağıda belirtmiş olduğumuz sorular

-Hizmete giren Gezi treni Gemlik Belediyesinin kullanımına ne şekilde TAHSİS edilmiştir.? Satın

almamı,kiralamamı,ücretsiz tahsis mi?

-Trenin alınmasıyla ilgili bir protokol  yapıldı mı?.Yapıldıysa hangi meclis kararına istinaden bu

protokol yapılmıştır.

-Treni kullanan vatandaşlarımızdan ücret alınmış mıdır? Alındıysa Belediyemizin hangi gelir tarifesi

üzerinden hesaplanmıştır.? Konu hakkında meclis kararı var mıdır?

-Gezi trenini kullanan ve ücret toplayan personel belediye personelimidir?

-Gezi treni kullanıma başladığından bu güne kadar ne kadar hasılat yapılmıştır.?Bu hasılat

muhasebe kayıtlarında hangi gelir kalemine işlenmiştir?

Diğer Önerge; İlçemiz Cumhuriyet mahallesinde bulunan Yunus Emre Kültür merkezi yanında bulunan

daha önce BP Petrolleri A.Ş.’nin yaptırmış olduğu sağlık ocağı hangi işletmeye hangi gerekçeyle ne

şekilde verilmiştir.Bunun için bir ihale yapılmış mıdır?

Bu kullanım hakkı için Meclis kararı alınmış mıdır?

Hangi yetkiyle bu işletmeye bu yer verilmiştir? Yukarıdaki sorulara 4982 sayılı bilgi edinme kanuna istinaden yazılı olarak cevap vermenizi talep ediyoruz.

İŞE ALIMLARI DA SORDULAR

MHP Grubu ayrıca Gemlik Belediyesinde bugüne kadar yapılan personel alımını, çalıştıkları bölümleri ve alım nedenlerini de sordu. Ayrıca Tibel Otelin yerine yapılan mescidin tuvalet ihtiyacını da gündeme getirdi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017