GEMLİK’TE ÇOCUK OBEZİTESİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Lale Kemal Kılıç İlköğretim Okulunda 800 öğrenciye çocuk obezitesi farkındalık için hareket etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Diyetisyen İrem Kapancı ve Fitness eğitmenleri Nimet Gündoğdu, Funda Doğu, Meltem Arkadaş Aydın katıldı.

Lale Kemal Kılıç Ilköğretim Okulunun müzik öğretmeni Burçe Ulubilgin obeziteye farkındalığı şu sözleri ile ifade etti; ” Günümüzde toplumda yaygınlaşan kolay ve endüstriyel gıdalarla beslenme alışkanlıkları, sağlığımıza olumsuz etkiler yapmaktadır. Bu sebeple sağlıklı beslenme başta gençler olmak üzere tüm bireylerin dikkat etmesi gereken en önemli unsurlardan birisidir. En az sağlıklı beslenmek kadar önemli olan ve çağımızın en büyük sorunlardan obezite, diyabet ve kanser gibi daha pek çok hastalığın önlenmesi için gerekli görülen bir başka unsur ise spordur. Spor yapan bireylerin daha dinç, daha mutlu ve sağlıklı bir hayat sürdürdükleri görünüyor.” şeklinde konuşmasını yaptı.

Burçe Ulubilgi’nin konuşmasının ardından Diyetisyen İrem Kapancı sağlıklı beslenmek adına öğrencilere birçok tavsiyede bulundu. Öğretmen ve öğrencilerin en keyif aldıkları kısım ise Zumba gösterisi oldu.

HABER; YAREN BALLIKAYA

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017