Jade Fier’o Workshop Heykel Atölyesini Başlattı

Gemlik’te üretimi yapılan ve uzun süre zeytinyağı saklama özelliği olan toprak kapların işlemesi ile tanınan Yeşim Alptekin Özdemir, Jade Fier’o atölyesinde yeni çalışmalar ve workshop’lar ile gündeme gelmeye devam ediyor.

Fatih Caddesi Terminal karşısında bulunan atölyede, Heykel alanında ilk workshop çalışması da, ünlü heykel sanatçısı Okan Sabuncular tarafından başlatıldı. Jade Fier’o da Gemlik’ten kadınların yer aldığı ilk çalışma ile alakalı değerlendirme yapan Yeşim Alptekin Özdemir, sanat faaliyetleri ile son dönemde dikkatleri çektiklerini ifade ederek, bir buçuk yıl önce kurdukları atölyenin de, kurs merkezine dönüştüğünü belirtti.

Atölyede Heykel, çamur, seramik, çini ve çocuk atölyelerinin yer alacağını dile getiren Özdemir, ”Gemlik’te bu tarz bir atölye bulunmuyor. İşin aslına bakarsanız, bölgemizde de fazla örneği yok. Bize farklı ilçeler veya bölgelerde atölyemizi kurmamız ile alakalı öneriler olsa da, bizler öncelikle Gemlik’i merkezimize alıyoruz. Çünkü Gemlik bizler için en iyisine layıktır” dedi.

Ünlü heykel sanatçısı Okan Sabuncular tarafından başlatılan derste, ilk olarak temel tekniklere ve bakış açılarına yer verildi. Sabuncular, 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nü bitirdi. 2001 yılında Okan Sabuncular Güzel Sanatlar Atölyesi’ni kuran heykel sanatçısı 2003 yılından itibaren Çağdaş Heykeltıraşlar Derneğinin de üyesi. Uludağ Üniversitesinde de önceki dönemlerde Güzel Sanatlar ve Heykel dalında ders veren Sabuncular’ın, Gemlik’te belli dönemlerde eğitim vermesi bekleniyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017