Saymaz ve Gültekin Kitaplarını İmzaladı

Gemlik Demokrasi Meydanı ( İskele )’ de 1.Kitap fuarının son günü söyleşi ve imza günü yapıldı.

Söyleşiye Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, önceki dönem CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil  ve gazeteci yaza Levent Gültekin ile İsmail Saymaz katıldı.

İsmail Saymaz söyleşide şu ifadelere yer verdi; ‘Türkiye de demokrasinin en büyük sorununun şeffaflık olduğuna inanıyorum. Bütün kötülüklerinde zaten kapalı kapılar ardında işlendiğini, üzeri örtülü müesseselerde işlendiğini yaşadık, gördük ve deneyimledik. Sadece yargıda ama sadece yargıda değil devletin bütün müesseselerinde başka şeffaf olmayan başka devletinden hiç haz etmeyen vurgular yerleştirildi. Artık itibardan tasarruf edilemez demek yok.  Artık insanlar asıl itibarın tasarruftan geçtiğini görmeye, düşünmeye ihtiyaç duyuyorlar ve siyasetçiler bunlara cevap vermek zorunda kalıyorlar. Her belediyenin kapısında belediyemizin bütçesi şu kadardır diye pankartlar asılmıştır. Şimdi bazı alanlarda belediyelerin ne kadar zarar ettiği, ne kadar zarar pahasına yatırımda bulunduğu değil ne kadar tasarruf edildiği konuşuluyor.’ Şeklinde sözlerine değindi.

Levent Gültekin ise; ‘ Bütün sorunların kaynağında demokrasi yatıyor. Demokrasinin olmaması. Eğitim sorunu varsa demokrasi olmadığı için, Kürt sorunu varsa demokrasi olmadığı için, alevi sorunu, geçmişte olan başörtüsü sorunu varsa gerçek bir demokrasi olmadığı içindir. Eğer Türkiye’de gerçek bir demokrasi olsaydı biz bu tür sorunları bahsediyor olmazdık. O yüzden bana göre Türkiye’de ki bütün sorunların temelinde demokrasi yoksunluğu yatıyor. Ama demokrasi sorunu bir iktidar sorunu değildir. Bunu karıştırmamamız gerekiyor. ‘ şeklinde konuştu.

Gültekin ve Saymaz söyleşi sonrası kitaplarını katılımcılar için imzaladı. Vatandaşların yazarlara ilgisi oldukça yoğundu.

HABER, YAREN BALLIKAYA

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017