İyi Parti Kuzey Planlarına Değindi; ”Gemlik Belediyesi aciz bir şekilde seyretmektedir”

İyi Parti Gemlik İlçe Teşkilatı, Kuzey İmar Planları ve Gemlik’te açılacağı iddia edilen Suriyeli Okulu ile alakalı açıklama yaptı. Açıklamasında Kuzey İmar Planları ile alakalı Gemlik Belediyesini de eleştiren İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz; ” Gemlik Belediyesi aciz bir şekilde seyretmektedir. Basiretsiz ve iş bilmez yöneticilerin uygulamalarını maalesef yine Gemlik halkı çekmektedir.” dedi.

Açıklamada, Gemlik Belediye Meclis Üyeleri Oğuz Hançer ve Sedat Akkuş da yer aldı. Soru cevap bölümünde ise Stratejik Planda Kuzey İmar Planlarının bulunmadığını beyan ettiler.

Toplantı başlamadan önce Silivri’de meydana gelen ve Gemlik’te de ciddi anlamda hissedilen 5,7’lik deprem, kısa süreli panik yarattı. Kısa süre sonra da basın açıklamasına devam ettiler.

İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz tarafından yapılan açıklama şu şekilde; ”Yılladır kamuoyunu meşgul eden ilçemizin kuzey imar planları 2007 yılından bu yana devam eden süreçte sonuçlandırılmamıştır. Önceki belediye yönetimi tarafından emsal 0,50-0,75- /2 ve 3 kat olarak 1.etap planlar onaylanmış tapular dağıtılmıştır. Fakat inşaat ruhsatları alınmamasına rağmen emlak vergileri 2019 Kasım itibariyle talep edilmesi söz konusudur.

Teknik altyapısı hazırlanmadan yanlış bir kararla aynı meclis emsal 1.20 kabul ederek kat sayısını 5’e çıkaran revize planları onaylayarak büyük şehir belediyesi imar komisyonuna göndermiş fakat komisyonda takılmıştır. Emsalin yükseltilmesi bir takım sosyal donatıların planlara ilavesini gerektiğinde şehir plancıları odasının itirazı ile planlar büyük şehir imar komisyonunda bekletilmektedir.

İŞ BİLMEZ YÖNETİCİLERİN UYGULAMALARINI GEMLİK HALKI ÇEKİYOR 

Geçmişte K.H.K. ile Gemlik’te tepelere taşınması kararı çıkartılmıştır. Bu karar Gemlik’te inşaat sektörünü felç etmiştir. Konut ve işyeri fiyatları düşmüş satışlar durmuş bankalar kredileri kesmiştir. Gemlik’in en büyük katma değeri bir anda çökmüş Gemlik’in ekonomisi dibe vurmuştur. Gemlik halkı bunları hak etmemektedir.

Bu gelişmeler sürecini Gemlik Belediyesi aciz bir şekilde seyretmektedir.  Basiretsiz ve iş bilmez yöneticilerin uygulamalarını maalesef yine Gemlik halkı çekmektedir.

Büyük Şehir Belediyesine ve Gemlik Belediyesine sesleniyoruz.

Gemlik halkının huzuruna çıkın icraatlarınızı yapın. Bu konuda net konuşun ki vatandaş önünü görsün. Gemlik halkına politika yapmayın. Eğer sıkıntı varsa kat artışlarını çekin geriye, 2-3 kat imarlı planları faaliyete geçirin ve imar yollarını ve altyapı çalışmalarını acilen başlatın. Ya da büyük şehirdeki revize planlarla ilgili aksaklıkları gidererek revize planları biran önce onaylatın.

Her dönem imar afları çıkartılırken planlı bir yapılaşmanın önü neden kesilmektedir?

Bırakın aranızdaki çekişmeleri! Diyoruz. İl ve İlçenin karar mekanizmalarını bir an önce problemin çözümüne davet ediyoruz. İyi parti olarak konunun takipçisiyiz.

Gemlik belediyesinin mali durumlardan dolayı Gemlik içi dönüşüm oldukça zor görünmektedir. İlçemiz deprem gerçeğiyle karşı karşıyadır. Özellikle merkezdeki binaların büyük bir kısmı sağlıklı değildir. 99 depremin hasarları göz boyama ile kapatılmıştır. Kuzey planları gibi ilçenin sağlam kısımlarını yeni yapılaşma alanlarını hızlı bir şekilde açmamız gerekmektedir. Vatandaşlarımızın can güvenliği her şeyin önündedir. Dolayısıyla kuzey planlarının inşaat ruhsatlarının biran önce verilmesi çok önem arz etmektedir. Şehirde inşaat sektöründe canlanma olacak ve vatandaşlarımızın güvenli binalar açısından yeni bölgeye taşınmaları başlayacaktır.

GEMLİK ÇÖZÜM BEKLEMEKTEDİR 

Önceki yönetimlerce Gemlik’in gelir getiren yerleri Gemport hisseleri Borusan’a yapılan arazi satışı otel arsaları satışı Kumla benzinlik istasyonu satışlarının yapılmış olmasına rağmen belediyemizin mali yapısının iyi olmadığı söylemleri anlaşılmamaktadır. Nerededir bu gelirler? Dolayısıyla, Gemlik halkının ihtiyaç duyduğu otoparklar, çocuk parkları, kreş, kadın sığınma evleri ve sosyal donatı merkezleri gibi Gemlik’in çözüm bekleyen meseleleri giderilmemiştir. Gemlik halkı bunları hak etmediği gibi bugünkü yöneticilerden de açıklama beklemektedir.

Önem arz ettiğiniz diğer bir konuda Gemlik kamuoyunun çok fazla bilgi sahibi olmadığı hisar mahallesinde yapımı süren sadece Suriyelilere münhasır bir okuldur. Türkiye’de yaşayan Suriyeliler ve koruma altındaki toplulukların çocuklarının eğitimlerinin desteklenmesi amacıyla M.E.B tarafından başlatılan eğitimin altyapısının güçlendirilmesi projesi kapsamında Gemlik Hisar mahallesindeki Okul Suriyeliler için yapıldığı ilçe milli eğitim müdürü tarafından ifade edilmiştir.

M.E.B yetkililerinin 21 ilde yapılacak bu okullar için Suriyelilerin yoğun olduğu illerdeki projeler olarak adlandırılmasına karşın Suriye nüfusunun çok az olduğu Gemlik’te böyle bir okulun yapılması kafaları karıştırmıştır. Bursa’nın merkez ilçelerinde koruma amaçlı Suriyeli nüfusunun çok daha yoğun olmasına rağmen niçin bu ilçeler yerine Gemlik tercih edilmiştir. Bu okulun sadece Suriyeli çocukların eğitimine tahsis edileceği doğru mudur? Eğer bu doğruysa maksat Gemlik’teki Suriye nüfusu arttırılarak ilçemize koruma amaçlı nüfus mu kaydırılacaktır. Yoksa demografik yapı değiştirilerek ileriye dönük siyasi bir takım projeler mi söz konusudur.

Konunun önemi dikkate alınarak yöneticilerimizin ilçemiz kamuoyunu aydınlatıcı bilgiler verilmesini İyi Parti olarak bekliyoruz. Bu konunun kamuoyunun ve sivil toplum örgütlerinin gündeminde kalması için hassasiyetle takipçisi olacağız.”

VİDEO




Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017