Eski Gazi Okulu Boş Dururken, EML Körfez Okuluna Taşınmak İsteniyor – Gemlik Manşet Gazetesi

Yıllardır yönetimler ve Milli Eğitim tarafından çözülemeyen Gemlik Endüstri Meslek Lisesinin yıkılması ve taşınması ile alakalı sorun, yeni bir boyut kazandı.

Geçtiğimiz yıl başlayan Yeni Endüstri Meslek Lisesi Binasının iskeletinin tamamlanmasına rağmen, binanın henüz taşınabilir duruma gelmemesinden dolayı öğrenciler eski binada ders görmeye devam etmişti. Silivri’de meydana gelen deprem sonrasında, dayanıklı olmadığı raporlanan okulun durumu bir kez daha gündeme geldi.

ORTAOKULA TAŞINARAK İKİLİ ÖĞRETİM YAPILMAK İSTENİYOR

Dönem başında Şehit Esat Akbaba Ortaokulu adını alan Körfez Ortaokuluna, Gemlik Endüstri Meslek Lisesinin taşınacağı ve ikili öğretime geçileceği iddia edildi. Gemlik’in en kalabalık ortaokullarından biri olan Körfez Ortaokulu, hem başarı ortalamasında hem de LGS’de en iyi sonuçlara imza atan okul olarak dikkat çekiyor. 800’ün üzerinde öğrencisi olan okulun, sınıfları da neredeyse tamamen dolu. Böyle bir durumda, başarılı okulun yarım gün eğitime çevrilecek söylemi, öğrenci velileri tarafından tepki gördü.

İLK OLARAK ÖZDİLEK DÜŞÜNÜLMÜŞ

Gemlik Endüstri Meslek Lisesine bitişik olarak eğitim veren Gemlik Özdilek Kız İmam Hatip Lisesinin ilk olarak gündeme geldiği iddia edilirken, İmam Hatip’in amacına uymadığı ve tepki göreceği nedeniyle bundan vazgeçildiği öne sürüldü. Körfez okuluna göre çok daha az öğrencisi bulunan Özdilek İmam Hatip Lisesinden vazgeçilmesi, hedef olarak Körfez Okulunu gündeme getirdi.

ESKİ GAZİ BİNASI BOŞ DURUYOR

Gemlik’te bulunan eski Gazi İlk ve Ortaokulu binasının boş durduğu ve buraya hangi kurumun geleceği merak konusu olurken, geçici çözüm olarak EML’nin eğitimlerinin burada verilebileceği tahmin ediliyor. Gazi okulunun boş durduğu göz önüne alındığında, Gemlik’te çok sayıda öğrencinin eğitim gördüğü Körfez Okulunun neden gündeme geldiği de merak ediliyor?  Ortaya atılan iddia, Gazi Okulu ile alakalı herhangi bir yere söz verilip verilmediği sorusunu da akıllara getiriyor.

YILLARDIR NEDEN BEKLENDİ?

Gemlik Endüstri Meslek Lisesi ile alakalı bugüne kadar neden beklendiği, Gemlik Belediyesi tarafından temeli atılan ve inşaatı tamamlanan ve temeli atıldığında 2019-2020 eğitim öğretim sezonunda açılacağı söylenen binanın neden bugüne kadar bitirilmediği de merak ediliyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017