Gemlik Duyarlılık Derneğinden Uyuşturucu Tepkisi

Gemlik Duyarlılık Derneği Başkanı Cemal Küçük, uyuşturucu kullanımı ile alakalı açıklama yaptı. Gemlik’te uyuşturucuya karşı duyarlılıklarıyla dikkat çeken dernek, uzun süren sessizliğini bozdu. Açıklamasında Gemlik’in dinamiklerini de ortak hareket etmeye davet eden Küçük, ailelerin durumuna da dikkat çekti.

Açıklama şu şekilde; ”Uyuşturucuyla ilgili sorunlarla kimsenin ilgilenmemesi, kayıtsız kalması kanunlarında burada kanunsuzları koruması büyük bir sorundur. Artık kanunlar bizim için değil kanunsuzlar için. Uyuşturucu içenler Gemlik’te her bölgede aşırı fazlalaşmaya başladı. Özellikle kız çocuklarımızın sokaklarda bayılır vaziyete gelmeleri, her mahallede torbacıların fazlalaşması gittikçe büyüyor. Artık burada belediyenin, ticaret odasının, esnaf kefaletin, ticaret borsası ile tüm sivil toplum kuruluşlarının bu konuya eğilmemesi ilgisiz ve kayıtsız kalması herkesi rahatsız ediyor. Emniyet teşkilatının ve adliye teşkilatının suçu birbirlerine atması, kanunların yetersiz olduğunu söylemeleri bu yüzden bir şey yapamadıklarını ama senelerdir mecliste de bu işin Türkiye genelinde arttığına rağmen mecliste de bunlara rağmen bir kanun çıkarılmaması bizi meclisten huylanır duruma getirdi.

Belediye başta olmak üzere tüm siyasi toplum kuruluşlarının bu konuya dâhil olması gerekiyor.

TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

Artık anneler ve babalar isyan eder durumda. Bu saatten sonra biz Gemlik Duyarlılık Derneği olarak kendimizi müdahale etmek mecburiyetinde hissediyoruz. Bu saatten sonra tahammülümüz kalmadı buna müsaade etmeyeceğiz.  Emniyet ve adliye kanunlardan dolayı görev yapamıyor. Artık aileler polisin görevini yapamadığından dolayı emniyete gitmiyorlar. Emniyete değil bizlere geliyorlar. Mesele artık çocuklarımız duyarsız kalamayacağız. Bu saatten sonra Gemlik’te aspirin dâhil içmeyi herkes düşünecek.

BİRLİK OLMAYA DAVET

Bizim burada özellikle Belediyeye, ticari odasına, ticaret borsasına, esnaf kefalete ve tüm sivil toplum kuruluşlarına sesleniyoruz. Şov değil icraat zamanı olması gerektiğine inanıyoruz. Artık para derdine değil çocukların derdine düşülmesi gerektiğine inanıyoruz. Herkesin elini uzatmasını istiyoruz. Yüzeysel değil derinsel ilgilensinler.

Bursa, İnegöl dahil artık Gemlik’te alışveriş yapmaya başladı. Borsalar, ticaret odaları madem ekmeklerini burada kazanıyorlar yatırımlarını da buraya yapmaları gerektiğine inanıyoruz. Şehiri dizayn edeceksek gençler ve çocuklarımıza göre dizayn etmemiz lazım.

Gemlik için her türlü müdahaleyi yapmaya kararlıyız.

Gemlik’i sanayi ve insan çöplüğüne de çevirmek istemiyoruz. Huzur kenti olarak görmek istiyoruz. Artık kanunu teslim edenlerde kanunların arkasına sığınıp görev yapmamazlık etmesin. Mecliste kanunları bir türlü çıkarmıyor. Gemlik’in başı olan kaymakamlığı da göreve çağırıyoruz. Gemlik halkı artık huzursuz.

Bu memleketin vicdana ,merhamete ve elini taşının altına koyacak cesaretli insanlara ihtiyacı var. Burada vicdanı olan merhameti olan insan sevgisi olan insanlara sesleniyoruz. Bu mücadeleye herkesi bekliyoruz. Gemlik’i artık aile olarak görmek istiyoruz. Annelerin gözü yaşlı babaların boynu bükük gezmesini istemiyoruz.”

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017